Kako ste spavali? Temperatura noćas u dijelovima županije nije padala ispod 30 Celzijevaca!

Knin je jučer srušio ne samo vlastiti temperaturni rekord, već i onaj državni. Jučer je u tom gradu izmjereno 40,7 Celzijevih stupnjeva.

Dosadašnji rekord u Kninu bio je 39,3°C.

Jučer su svoje nove temperaturne rekorde postavili i Rijeka u kojoj je jučer izmjereno čak 38,4°C, Senj koji je grijalo 37,6°C, Pazin 36,8°C, ali i Gospić u kojem je izmjereno 35,6°C.

Iako su mnogi od ove srijede očekivali bar nekakvo osvježenje, sudeći po noći i jutru, to se neće dogoditi.

U nekim krajevima naše županije, poput Biograda, Draga, ali i nekih okolnih mjesta, primjerice Pirovca i Šibenika, temperatura se noćas nije spuštala ispod 30 Celzijevih stupnjeva. Štoviše, u Šibeniku je pola sata iza ponoći izmjereno 32°C.

Dani koji su pred nama bit će suhi i vrlo vrući, a donose nam iste ili nešto niže temperature. No ono što bi moglo pogoršati osjećaj vrućine je jugo koje je za danas najavljeno diljem Dalmacije.

Iako će povremeno puhati i jakim udarima, do kraja dana bi trebalo utihnuti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...