Kontinuiran napredak NK Zadarnova; Antonio Perica: “Ponosni smo na još jednu uspješnu sezonu kluba!”

Nakon čak 196 odigranih službenih utakmica u osam uzrasnih kategorija od papalina do juniora, možemo reći da je natjecateljska sezona 2021./22. za Nogometni klub Zadarnova i službeno zaključena. I u trećoj godini postojanja taj klub je nastavio rasti, kako u broju članova, kojih je trenutačno 240, tako i u broju momčadi u natjecanju te ono što je najvažnije, u svim segmentima koji su bitni za sportski razvoj djece., a taj napredak prate i rezultati.

I ove godine je klub nastavio s metodom praćenja utakmica mlađih dobnih kategorija (izuzev kadeta i juniora) bez naglašavanja rezultata, odnosno “sirovih” brojki primljenih i postignutih zgoditaka. Rezultat je u sportu, naravno, ono konačno mjerilo tko je u nečemu bio bolji, no njihov cilj je prvenstveno da djeci, uz učenje nogometnih vještina, usade prave vrijednosti sporta, a tek onda im približe važnost rezultata.

-Odnos prema radu i treningu, poštovanje prema suigračima i treneru, prema protivnicima i sucima, fair-play na terenu i van njega, timski duh i zajedništvo, kako se nositi s pobjedama i porazima, sve su to detalji koji djecu izgrađuju, ne samo u sportskom, već i u ljudskom pogledu. Trenutak kada vidimo da smo to postigli kod naše djece, za nas je najveća pobjeda. A rezultati, oni su tu da nas prate, da nas vesele i rastužuju, da nas uče da će život biti pun pobjeda i poraza, ali u konačnici je najvažnije da iz svega toga, ma kakav ishod bio, iziđemo kao pravi sportaši i ljudi- naglašavaju nam.

Pa evo napokon i malo rezultata. Ove sezone na razini županije natjecale su se čak tri momčadi klupskihpapalina, dvije tića i jedna mlađih pionira, dok su kadeti i juniori igrali Dalmatinsku ligu u suradnji s partner klubom Hrvatskim vitezom, navode iz NK Zadarnova.

Papaline I su u 1. MŽNL odigrale odličnu sezonu i završile na 4. mjestu, a Toma Ružić bio je najbolji strijelac lige sa 26 postignutih golova. Nastupili su: Šimun Šatalić, Roko Bračić, Lovre Kotrulja, Karlo Bilaver, Toma Ružić, Antonio Smokrović, Vice Jurlina, Petar Zrilić, Kristan Bušić, Luka Paleka. Trener: Antonio Perica. Papaline II su igrale 2. MŽNL i na kraju osvojile drugo mjesto. Nastupili su: Marino Kolanović, Niko Miočić, Duje Stojić, Laurent Frroku, Granit Memqaj, Filip Bunja, Tomislav Kovačević, Karlo Batur, Dominik Wayde-Kimbrough, Antonio Smokrović, Ivan Bašić, Tome Rončević, Niko Miletić, Vice Sakić, Luka Galošić, Ivan Šušić i Luka Paleka. Trener: Roberto Viduka.

Klupska najmlađa momčad u natjecanju, papaline III, također je igrala 2. MŽNL van konkurencije i završila na vrlo dobrom petom mjestu. Nastupili su: Adrian Ivić, Luka Rogić, Marko Marina, Stipe Marina, Dino Mavra, Mihael Brkljača, Ivano Surać, Duje Škoda, Dominik Pandža, Josip Trupac, Noa Sekula, Leo Perica, Šimun Orlović, Aleksandar Tomasov, Jakov Surać, Noah Gabriel Surać, Ivan Vuleta, Noa Zekić, Mateo Paša, Mauro Paša, Šime-Robert Perinović. Trener: Patrik Puljić.

Obje momčadi tića također su odigrale jako dobru sezonu, ostavši zamalo izvan “pobjedničkog postolja”. Tići I su 1. MŽNL završili na četvrtom mjestu, baš kao i tići II 3. MŽNL. Tići I: Lukas Brkljača, Niko Nimčević, Marin Maračić, Karlo Pavlović, Roko Odžaković, Lovre Vuković, Luka Džaja, Ivano Perica, Daniel Režan, Vice Vedrić, Gabriel Baričević, Kristiano Samardžić, Matija Jurić. Trener: Roberto Viduka. Tići II: Vito Paleka, Marko Tomašek, Ivan Katavić, Noa Colić, Nikola Popović, Mateo Vukić, Lovre Perinović, Jakov Dubravica, Lovre Krpeljević, Luka Korda, Maxim Brkljačić, Damir Vuković, Niko Galov, Niko Rončević, Toni Jurjević, Mate Buljat, Petar Pavičić, Šime Rogić, David Garibović, Gabrijel Živković, Rafael Puhalović, Jakov Milološa, Duje Šustić, Kristijan Pejić. Trener: Marko Jurlina.

Posebne pohvale zaslužuje momčad mlađih pionira, koja u sezonu nije ušla s velikim očekivanjima, a završila je na drugom mjestu 2. MŽNL. Nastupili su: Mateo Odžaković, Mihovil Pedić, Marko Mrkić, Filip Brkljača, Ante Jurlina, Marko Škara, Gabriel Šušić, Ivano Lisica, Matko Katavić, Luka Šestan, Jure Batur, Ante Šimun-Šikić, Ivano Čolak, Matija Babić, Miro Antišin, Josip Šokota, Anđelo Kovačević, Mihael Bučić, Daniel Režan, Vice Vedrić, Lovre Vuković, Gabriel Baričević i Luka Džaja. Trener: Damir Ivančić.

Kadeti i juniori, čiji smo put u 2. Dalmatinskoj ligi pratili osvrtima na našim stranicama, na kombiniranoj su ljestvici završili na petom mjestu. Uz sve to, tu su i prednatjecatelji od 4 do 6 godina, koji su također, uz učenje osnovnih sportskih elemenata, zaigrali i prve prijateljske utakmice, dodaju iz kluba.

– Kada podvučemo crtu ispod još jedne duge i zanimljive sezone, moram reći da smo jako zadovoljni. Prvenstveno time kako se naši polaznici razvijaju, a onda i kakve smo rezultate postigli. Kada se uzme u obzir da klub postoji tek tri godine, mislim da možemo biti itekako ponosni na ono što smo ostvarili – kaže Antonio Perica, voditelj škole nogometa.

Od prvoga dana jedna od naših misli vodilja je ona “korak po korak”, a ponekad ti koraci budu i veći nego što sami očekujemo.

– Napredak kojega smo ostvarili u ove tri godine potvrđuje nam da je put kojega smo zamislili od početka ispravan i zato od njega nećemo odustajati. Vjerujemo u ono što radimo, a interes koji su za rad naše organizacije te za neke naše članove iskazali i prvoligaški klubovi nam je još jedna potvrda toga.


Naša sportska obitelj, kažu, svake je godine sve šira u svakom pogledu.

– Moram se i ovim putem zahvaliti svim našim trenerima i suradnicima, koji svakodnevno rade na unapređenju kluba u svim segmentima. Sve što smo postigli je plod zajedništva te predanog i dobro planiranog rada. Pokazali smo da se uz veliku ljubav prema nogometu mogu napraviti kvalitetne stvari za “zadarsku dicu” i na tome ćemo ustrajati – ističe voditelj škole nogometa u NK Zadarnova.

A kakvi su planovi za budućnost kluba?

– Ima ih puno, ali prije svega pred nama su još dva turnira i treninzi do kraja mjeseca pa zatim kratak odmor i “punjenje baterija”. Povratak na teren planiran je početkom kolovoza, a onda nastavljamo dalje vođeni našom vizijom da postanemo klub na ponos grada Zadra i misijom da odgajamo generacije nogometaša. S nestrpljenjem čekamo sljedeću sezonu i veselimo se novim izazovima – zaključio je Perica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...