Mame i tate preopteretili sustav? Brojni roditelji učenika imali u utorak velikih problema u pristupu e-Dnevniku

“Probali smo tridesetak puta. U zadnjih sat-dva. Ništa. Nula bodova” – tvrdi nam i žali se Ivana Zdrilić čiji sin trećaš upravo privodi kraju nastavnu godinu, a mama i otac, baš kao i većina roditelja učenica i učenika, htjeli bi uvidom u e-Dnevnik vidjeti kakav konačan uspjeh mogu očekivati za svojega školarca. Htjeli su mnogi to baš danas, ali – samo htjeli. Ivana nije jedina…

Brojni roditelji širom Hrvatske javljaju, naime, kako imaju probleme u pristupanju e-Dnevniku, elektronskom sustavu u kojem inače mogu vidjeti ocjene i opis ocijena svojih mališta.

“Na laptopu sam aplikaciju uspjela otvoriti nakon nekoliko sati pokušavanja, a mobilna aplikacija i dalje samo “vrti”, kazala je majka zagrebačke osnovnoškolke za 24sata, prenosi i vecernji.hr. S obzirom na to da se ovih dana dana zaključuju ocjene, postavilo se pitanje je li riječ o preopterećenosti zbog zanimanja roditelja i učenika ili je pak stvar o tehničkim problemima.

“Jednom dijelu korisnika e-Dnevnik za učenike i roditelje je u utorak popodne radio nešto sporije pri otvaranju pojedinih poveznica. Otvaranje poveznica u aplikaciji je trajalo dulje nego što nam je standardno vrijeme odziva pa je dio korisnika mogao imati poteškoća pri prikazu pojedinih dijelova sučelja. Trenutno detaljnije analiziramo uzroke navedene poteškoće. Napominjemo kako nastavnici nemaju nikakvih poteškoća s pristupom e-Dnevniku za nastavnike te mogu koristiti sve njegove funkcionalnosti”, odgovorili su iz Carneta za 24sata.

Podsjećamo, nastava ove akademske godine završava u utorak 21. lipnja, a mnoge škole, pa tako i zadarske, su spojile i petak što je na kraju  rezultiralo u samo nekoliko radnih dana u kojima se trebaju zaključiti ocjene đacima kojima to nastavnici učinili nisu već do sada.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...