Među 15 najpopularnijih hrvatskih plaža na Instagramu su i Kolovare!

Portal GetByBus objavio je 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, a Večernji list izdvojio je 15 plaža koje influenceri obožavaju na hrvatskom Jadranu.

1. Plaža Zrće, Pag

Ukupno mentiona: 316,149 Zrće je najpoznatija party plaža u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Pagu i ponosna je nositeljica Plave zastave. Nadalje, ova šljunčana plaža može primiti i nekoliko tisuća partijanera, a za dobar provod zaslužni su brojni klubovi kao što su Papaya, Kalypso i Aquarius. Uz to, često se organiziraju razna događanja koja ugošćuju neke od najpoznatijih izvođača s elektronske scene. Za dodatnu zabavu tu su i sportsko-rekreativni sadržaji, kao što su bungee jumping, jet-ski te parasailing.

2. Plaža Zlatni Rat, Brač

Ukupno mentiona: 68,275 Zlatni Rat je najpoznatija plaža na Jadranu i simbol hrvatskog turizma. Svoju slavu duguje svojoj neobičnosti i ljepoti te kristalno čistom moru. Naime, ova pješčana plaža poznata je po tome što mijenja svoj oblik i položaj ovisno o vjetru. Dugačka je gotovo kilometar te je jedna od najomiljenijih lokacija za jedrenje na dasci.

3. Plaža Baška, Krk

Ukupno mentiona: 34,331 Baška se smatra jednim od najljepših priobalnih gradića u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Krku, a poznata je po svojim predivnim plažama. Jedna od najpoznatijih plaža je Vela plaža koja se smatra jednom od najljepših na Jadranu te je jedna od najboljih plaža u Europi. Duga je gotovo 2 kilometra i posjetiteljima nudi razne sadržaje. Ipak, svoju popularnost duguje kristalno čistom moru zbog čije je kvalitete dobila Plavu zastavu. Osim Vele plaže, u Baškoj se nalazi još oko tridesetak šljunčanih plaža.

4. Stiniva, Vis

Ukupno mentiona: 18,238 Stiniva je mala uvala na otoku Visu okružena visokim stijenama. S nekoliko nenastanjenih ribarskih kuća zaštićena je kao prirodni rezervat. Nadalje, da biste došli do nje, trebate se spustiti strmom nizbrdicom tako da preporučujemo da šlapice spremite u torbu i spremite se kao da idete na planinarenje. Svakako, isplati se posjetiti Stinivu jer je pogled apsolutno predivan, a jedinstveni podvodni svijet očarat će sve koji vole ronjenje.

5. Plaža Bačvice, Split

Ukupno mentiona: 15,029 Bačvice su najpoznatija plaža u Splitu, toliko omiljena među građanima da su joj čak napisali i pjesmu. Posjetiteljima nudi razne sadržaje i ima mnoštvo ugostiteljskih objekata, ali svoju slavu stekla je time što je tu nastala igra picigin. Naime, picigin je igra koja se igra u plićaku, a ovo je savršeno mjesto za to. Odlučite li zaplivati, trebate ići sa strane plaže jer ćete se u suprotnom umoriti šetajući prije nego što vam more dođe do koljena.

6. Plaža Sakarun, Dugi Otok

Ukupno mentiona: 12,993 Sakarun je predivna plaža smještena na Dugom Otoku, a s obzirom na njenu ljepotu, volimo reći da se nalazi na Karibima u srcu Jadrana. Uistinu, toliko je slikovita da nitko ne bi posumnjao da kažemo da se nalazi na Bahamima. Prekrivena je finim bijelim pijeskom, a more je kristalno čisto. Što je najbolje, zaštićena je dugim zaljevom tako da je ljeti more gotovo uvijek savršene temperature za kupanje.

7. Plaža Pasjača, Konavli

Ukupno mentiona: 8,590 Plaža Pasjača smještena je na uskom pješčano-šljunčanom pojasu u Konavlima. Nema komercijalnih sadržaja pa je savršena za one koji odmor žele provesti u miru i tišini, uživajući u prekrasnoj prirodi i osluškujući šumove mora. Nećemo je previše hvaliti da se ne umisli, ali ipak moramo nadodati da ju je 2020. “European Best Destinations” proglasio najboljom europskom plažom.

8. Plaža Makarska

Ukupno mentiona: 6,710 Predivne dugačke plaže Makarske rivijere poznate su po kristalno čistom moru. Šljunčane ili pješčane, sve su okupane suncem te opremljene svim sadržajima koje možete poželjeti. Osim što imaju sadržaje za sve uzraste i potrebe, svojom ljepotom sigurno će vas ostaviti bez daha. 9. Plaža Kašjuni, Split Ukupno mentiona: 6,631 Kašjuni je jedna od najljepših splitskih plaža, a smještena je u podnožju Marjana. Ova šljunčana plaža svoju popularnost duguje savršenoj kombinaciji sunca i hlada te lakom ulasku u more. Zbog toga je dobar izbor za obitelji s malom djecom, a parking u blizini olakšati će nošenje svih potrebnih luftića, rukavića za kupanje, kantica i ostalih prijeko potrebnih rekvizita.

10. Plaža Kolovare, Zadar

Ukupno mentiona: 6,008 Kolovare je jedna od najpoznatijih plaža u Zadru, a od 2014. godine krasi je Plava zastava kao simbol kvalitete i čistoće mora. Nalazi se samo 500 metara od centra te je prilagođena za ljude sa invaliditetom. Osim toga, plaža je i popularno okupljalište mladih tako da u ljetnim mjesecima vrvi ljudima tijekom cijelog dana i noći.

11. Plaža Slanica, Murter

Ukupno mentiona: 5,167 Slanica je najpopularnija plaža na otoku Murteru, smještena u samom mjestu Murter. S obzirom na to da je vrlo popularna, gužve su česte pa je izbjegavaju oni koji žele vrijeme provesti u miru i tišini. S druge strane, ako niste jedni od njih, Slanica će vas oduševiti. Od odbojke na pijesku, tenisa i picigina pa sve do zabavnog parka za djecu i raznih ugostiteljskih objekata, Slanica je plaža na kojoj možete uživati cijeli dan i još uvijek vam neće biti dosta.

12. Plaža Žnjan, Split

Ukupno mentiona: 4,827 Žnjan je jedna od najpopularnijih plaža u Splitu, ali i jedna od najprostranijih. Do nje lako možete doći autobusom, a duž cijele plaže se proteže i parking. Ova šljunčana plaža podijeljena je u nekoliko laguna i opremljena svim sadržajima zbog kojih nećete htjeti otići drugdje. Od terena za odbojku i igrališta do brojnih kafića i restorana, ovdje ćete pronaći sve što vam treba. Uz to, dio plaže prilagođen je za invalide i slabo pokretne osobe.

13. Plaža Ručica, Pag

Ukupno mentiona: 4,755 Ručica je jedna od najpoznatijih plaža na otoku Pagu, u blizini mjesta Metajna. Prekrivena je pijeskom i šljunkom te okružena slikovitim krajolikom koji će svakoga ostaviti bez daha. S obzirom na to da nema puno vegetacije i vrućina bi vas mogla ostaviti bez daha preporučujemo da ponesete suncobran. Ipak, ako ga zaboravite, u blizini se nalazi bistro gdje možete potražiti hlad i osvježenje.

14. Plaža Crikvenica

Ukupno mentiona: 4,746 Gradska plaža u Crikvenici, prema posjetiteljima, jedna je od najboljih plaža u Europi, također nagrađena Plavom zastavom za kvalitetu. Štoviše, omiljeno je mjesto mnogih kupača koji vole društvo jer je uvijek prepuna. S druge strane, oni koji preferiraju mir i tišinu neće biti toliko oduševljeni. Nadalje, plaža nudi razne sadržaje posjetiteljima uključujući terene za tenis i odbojku na pijesku. Uz to, tu su i mnogi ugostiteljski objekti, a moguće je i iznajmiti ležaljke i suncobrane.

15. Rajska plaža, Rab

Ukupno mentiona: 4,684 Rajska plaža nalazi se u Lopudu na otoku Rabu i prostire se na gotovo dva kilometra. Zbog iznimne kvalitete mora, očuvanja okoliša i sigurnosti ovaj dragulj Kvarnera ponosno nosi Plavu zastavu. Smatra se jednom od najboljih plaža u Europi, a dospjela je i na CNN-ovu listu Najboljih plaža na svijetu. Zanimljivo je da su, osim njene ljepote, posebno naglasili i to da je upravo Rajska plaža mjesto rođenja modernog “skinny-dippinga”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...