Meštrović: “Bojkotirat ćemo sve točke koje se predlože do proračuna i novih izbora!”; Dukić: “Došli ste kao horda!”

Na samom početku današnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić, predložila je skidanje s dnevnog reda triju točaka – prodaje prostora bivšeg HAK-a na Relji, izradu izmjena Detaljnog plana uređenja TŠC Zadar, kao i pretvaranje tražbine Grada Zadra u dionice budućeg dioničkog društva Hrvatskog nogometni klub Zadar, budući da, kako je kazala, vijećnici ne znaju niti što je s novcem uplaćenim za bivši NK Zadar.

Većinom glasova skinute su točke o prodaji HAK-a i novom prostornom planu za Tehnički školski centar. Vijećnici su tako danas raspravljali o 13, umjesto o predviđenih 15 točaka dnevnog reda. Gradonačelnik Branko Dukić posebno osvrnuo se na skidanje točke kojom bi se pokrenula izrada II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja TŠC Zadar.

– Točka više neće biti na dnevnom redu, očito ne želite nikakvu sportsku dvoranu niti razvoj Tehničke škole – poručio je Dukić. A 12. sjednica Gradskog vijeća počela je uobičajeno aktualnim satom na kojem, također uobičajeno, nije manjkalo prozivanja, naprotiv, no već prije „aktualca“ odbačene su upravo točke o kojima već nekoliko sjednica za redom nema dogovora… Jedna od njih je i izgradnja Tehničkog školskog centra, koji se najčešće spominjao u nastavku rasprave na sjednici. Vijećnik Enio Meštrović istaknuo je ispred kluba svoje Neovisne liste kako više neće podržati niti jedan projekt koji dolazi iz Gradske uprave, a razlog je neprovođenje izglasanih amandmana na prošlom proračunu, kazao je gradonačelniku pred okupljenim vjećnicima:

-Bojkotirat ćemo sve točke koje se predlože do proračuna i novih izbora. Ne uvažavate izglasani proračun. Prošla je godina dana, ne možemo čekati da se naučite demokraciji. Ubuduće ćemo, kao za TŠC bojkotirati i skidati svaki vaš projekt do proračuna, dok ne ispoštujete sve amandmane koje ste potpisali. Ako ne znate ili ne želite dajte ostavku. Na Aktualnom satu ćemo pričati i idemo dalje, dižete halabuku da radimo loše stvari, kočimo grad, pa Vi opstruirate Gradsko vijeće i gledate kako ćete skidati amandmane, od danas ne poštivamo Vas dok ne izvršite sve potpisane amandmane, pa ako to znači nove izbore da, ali ne Gradskog vijeća nego vas. Izvolite odlučiti hoćete li se pridržavati onog što ste potpisali ili dajte ostavku – poručio je Meštrović na Aktualnom satu GV-a. Dodao je i kako su vijećnici prošle godine izglasali aplikaciju za transparentnost proračuna te kako od prošle godine nema ni riječi o tome danas. Gradonačelnik Dukić pojasnio mu je kako su „svi njihovi amandmani prihvaćeni i uključeni u proračun iako su nerealni i štetni“:

-Vi ne poštujete niti razumijete procedure vijeća. Ne razumijete niti što je proračun grada. Bio je usvojen svaki vaš amandman, a vi sada nemate pojma koji su to amandmani koje ste izglasali. Izglasali ste sve jedan amandman na štetu cijelog proračuna. Neću dopustiti da grad stane jer vi želite sve amandmane, a nemaju stavke u proračunu. Došli ste kao horda. Ne možete ni na izbore kako ste rekli, ovakvo vijeće ne zaslužuje grad – rekao je Branko Dukić.

Meštrović je replicirao kako su vijećnici predstavnici građana, a ne horda i kazao gradonačelniku – da ne vrijeđa.

– Vi ste rekli da mene ne poštujete pa neću ni ja vas – uzvratio je Dukić.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...