Na Višnjiku Europsko prvenstvo u mažoret sportu, Paleka: “Imat ćemo 20 tisuća noćenja u pet dana zahvaljujući natjecanju”

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare povodom 17. Europskoga prvenstva u mažoret-sportu što će se od 22. do 26. lipnja 2022. održati u Zadru.

U ime Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova niz pojedinosti o predstojećem događanju iznijela je Željka Banović, predsjednica, ujedno i predsjednica Međunarodne federacije u mažoret-sportu.

Uz ostalo, ona je istaknula:

– Povećali smo broj sudionika u odnosu na prethodno EP u Zagrebu s tri tisuće i 200 na četiri tisuće. Na naše zadovoljstvo ovo će se prvenstvo održati u Zadru, u ŠC-u Višnjik s kojim imamo ugovor o partnerstvu, a veliku potporu i od Grada Zadra, te turističkih zajednica Zadarske županije i Grada Zadra na čemu svima hvala. U Zadru će se u rujnu 2023. održati i Svjetsko prvenstvo.

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka zahvalio je gospođi Željki Banović na odluci da se 17. EP održi u Zadru, te dodao da gradska Turistička zajednica podržava ovakve i slične manifestacije čiji je doprinos i sportskom i turizmu uopće velik, te dodao:

– Evo, zahvaljujući ovom natjecanju imat ćemo oko 20 tisuća noćenja u pet dana što je veliki doprinos ovdašnjem turizmu i ugostiteljstvu. Pohvala i kolegi Karloviću iz ŠC-a Višnjik i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti djelovati na razvoju sportskoga turizma uz napomenu da želimo i potaknuti podizanje novih hotelskih kapaciteta.

Na koncu, u ime Športskoga centra Višnjik Denis Karlović, direktor, zahvalio je Željki Banović, te konstatirao da je predstojeći događaj veoma značajan u promociji i ŠC-a Višnjik i Grada Zadra, te županijske i gradske turističke zajednice. Karlović je dodao i sljedeće:

– EP u mažoret-sportu samo je jedan u nizu velikih događanja međunarodne naravi koje ćemo imati u ovom športskom centru i u našem gradu. Svi ti događaji na pravi način pridonose i afirmaciji i razvoju turizma i sportskoga turizma. Istaknuo bih, usput, da smo samo u ovoj dvorani u prošloj godini imali oko 400 službenih utakmica što je prema dostupnim podacima više nego što su imale sve druge dvorane u Hrvatskoj.

Inače, 17. EP u mažoret-sportu počet će 22. lipnja 2022. otvaranjem u devet sati u Dvorani Krešimira Ćosića.

Nastupit će timovi iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Luksemburga, Češke, Bugarske, Italije, Slovačke, BiH, Crne Gore, Ukrajine, Srbije i Hrvatske. Prvenstvo će završiti svečanom ceremonijom 26. lipnja 2022.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...