Napad ili nesreća? U Berlinu se vozilom zaletio među ljude, jedna osoba poginula, puno ozlijeđenih!

U naletu automobila na skupinu pješaka u srijedu u Berlinu jedna je osoba poginula a osam je teško ozlijeđeno od kojih se pet nalazi u životnoj opasnosti, priopćila je vatrogasna služba Berlina.

Kako je nadalje objavljeno, “veći broj” ljudi je zadobio lakše ozlijede kada se oko 10,30 sati osobni automobil marke Renault Clio zaletio u gomilu pješaka na Breitsched trgu u blizini željezničke stanice Zoo u zapadnom dijelu berlinskog središta.

Automobil se zaustavio u izlogu jedne trgovine, a vozač je nakon toga htio pobjeći s mjesta događaja. No, zaustavili su ga prolaznici i predali policiji.

O identitetu vozača kao ni o pozadini slučaja još nije ništa poznato javnosti. “Za sada ne znamo radi li se o nesreći ili napadu”, rekao je glasnogovornik berlinske policije Thilo Cablitz.

Prostor oko mjesta događaja je ograđen, a na licu mjesta se nalazi i veći broj policajaca s teškim naoružanjem, prenosi N1.

Podsjetimo, na istom je mjestu u prosincu 2016. godine za vrijeme božićnog sajma došlo do terorističkog napada, u kojemu je ubijeno 12, a ranjeno 48 ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...