Naredna četiri dana na Višnjiku se održava MWF/XVII. Europsko prvenstvo u mažoret sportu

Nije tajna da se ŠCVišnjik i mažoret sport javno vole. Dokaz je tome i još jedno domaćinstvo, ovaj put MWF/XVII. Europskog prvenstva u mažoret sportu.

Upravo je ŠC Višnjik domaćin ovog ekipnog natjecanja koje se u našem gradu održava do nedjelje.

Već od ponedjeljka u Zadar su pristigli brojni timovi i sudionici, a od srijede 22.06. do nedjelje 26.06.2022. u sportskoj dvorani „Krešimir Ćosić“ svaki dan od 9 do 21 sat, svi posjetitelji moći će pratiti vrhunske izvedbe najboljih mažoret timova iz Europe koji na ovome natjecanju ostvaruju kvalifikacije za MWF/IV. SVJETSKO PRVENSTVO U MAŽORET SPORTU/Nur Sultan-KZ, 22.-25.09.2022.

Znatno ranije, prije sedam dana, u naš je grad stigla reprezentacija Ukrajine, koja je svoj boravak iskoristila za zajedničke pripreme. Zbog situacije u Ukrajini, djeca su dva mjeseca imala online treninge i po prvi puta su imala mogućnost zajedničkih priprema, a došli su iz Europe, Amerike i Kanade.

Zbog nemogućnosti održavanja planiranih natjecanja tijekom 2020. i 2021. godine, ovo je prvo MWF/Europsko prvenstvo nakon 2019. godine i za sve sudionike ima izuzetan značaj.

U različitim uvjetima  timovi su se pripremali za nacionalna kvalifikacijska natjecanja, uložili nevjerojatne napore da bi mogli svojim rezultatima ostvariti nominaciju za sudjelovanje na MWF/Europskom prvenstvu, a nakon toga i MWF/Svjetskome prvenstvu /Nur Sultan-KZ,22.-25.09. 2022.

U nastavku donosimo cjelokupni program…

Ukrajinska reprezentacija u mažoret-sportu prije sedam dana stigla na pripreme na Višnjik

Nevjerovatnu  snagu,energiju, sportski duh i ljubav prema mažoret sportu pokazali su članovi Ukrajinske reprezentacije koja svoje posljednje pripreme , po prvi puta zajedno, odrađuje u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića  na Višnjiku o čemu nam je više kazala Anna Domnich, voditeljica ukrajinske reprezentacije u mažoret sportu:

-Prije rata smo lijepo živjeli, radili i trenirali, međutim kako što znate u našoj se zemlji dogodio rat kojeg nitko od nas nije očekivao. Nakon toga razmišljali smo kako nastaviti s treninzima i natjecanjima jer su naše članice uslijed agresije na Ukrajinu raseljene svugdje po svijetu, a neke su djevojke ostale i na okupiranom području. Nismo imale ni rekvizita ni interneta koji bi nam omogućio online treniranje. Nismo znale što napraviti jer smo ipak željele sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu. Također, i jer smo sudjelovale na Europskom prvenstvu na Višnjiku i prošle godine. Tada nismo bile niti svjesne koliko je to za nas bilo sretno razdoblje, ispričala nam je Anna.

Usprkos teškim ratnim okolnostima prevladala je želja da ukrajinska reprezentacija ipak sudjeluje na natjecanju kako bi se ljudima u svijetu i na ovaj način podigla svijet o zbivanjima u toj zemlji:

-Tako da smo počele vježbati on line i bez pom pona te smo naše majce koristile umjesto pom pona. Za Europsko prvenstvo smo uspjeli okupiti 80 djece. Neka su stigla čak iz Kanade i SAD-a i prešle su dug put da bi došle u Zadar. Većina ih je u Europi, a neka su i u Ukrajini. Svi imamo veliku motivaciju kako bi Ukrajinu predstavile na najbolji mogući način, nastavila je Anna.

Ukrajinska reprezentacije svojim će nastupom otvoriti 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu:

-Naša izvedba bit će posvećena svim ljudima u našim gradovima i budućnosti Ukrajine jer vjerujemo da su djeca naša budućnost i da će Ukrajina biti neovisna i dio Europske unije, istaknula je Anna.

Također, zahvalila je ŠC Višnjik što je ukrajinskoj reprezentaciji omogućena dvorana za pripreme:

-U Zadru se svi osjećamo jako dobro, smještaj i uvjeti za trening su odlični. Uz podršku svih vjerujemo u dobar plasman na natjecanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...