Cestitka_Uskrs

Ne moraju svi sve znati: WhatsApp uvodi novinu kojoj će se mnogi obradovati

WhatsApp konstantno nadograđuje svoju aplikaciju novim opcijama s ciljem jednostavnijeg i boljeg korištenja i komunikacije, ali i zaštite korisnika i njihove privatnosti. Jednu takvu opciju usmjerenu na privatnost najavili su sredinom travnja, a odnosi se na skrivanje osobnih informacija od samo određenih osoba sa svoje liste kontakata.

Dok je ta opcija ranije bila dostupna samo nekima, iz WhatsAppa su ovaj tjedan putem Twittera objavili da su je omogućili većem broju korisnika njihove komunikacijske platforme. Dakle, podaci poput profilne fotografije, statusa, kada ste zadnji put koristili ovu aplikaciju (opcija “zadnje gledano”) mogu se sakriti samo od određenih kontakata. Naravno, i dalje su dostupne ranije opcije poput skrivanja tih podataka od svih kontakata ili se postavke mogu namjestiti tako da su podaci vidljivi svima.

Za upravljanje postavkama privatnosti spomenutih opcija potrebno je ići na Postavke/Račun/Privatnost i tamo odabrati svaku pojedinačnu opciju (zadnje gledano, slika profila, opis, grupe i status) i odrediti vidljivost vaših podataka drugim korisnicima. Posebno osjetljiva opcija za privatnost korisnika jest “zadnje gledano” jer ako i isključite opciju o potvrdi čitanja poruke, korisnici zahvaljujući prikazu te opcije kada ste posljednji put gledali WhatsApp mogu misliti da ste njihovu poruku primili i pročitali, a na nju niste odgovorili.

Kako bi izbjegli te probleme s nekim osobama (s kojima možda niste u najboljim odnosima ili je riječ o osobama s posla s kojima ne želite komunicirati u privatno vrijeme), sada je moguće označiti da se takve informacije ne prikazuju samo njima. Kao i u slučaju potvrde o pročitanim porukama, u tom slučaju niti vi nećete moći vidjeti kada su ti korisnici posljednji put gledali WhatsApp, prenosi Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...