Ništa- 3! Debakl Hrvatske na startu Lige nacija…

Hrvatska je u Osijeku teško poražena od Austrije na otvaranju Lige nacija. Završilo je 3:0 pa je tako momčad Zlatka Dalića na dnu skupine A. Marko Arnautović doveo je goste u vodstvo krajem prvog dijela, a u drugom je Austrija u potpunosti nadigrala utakmicu i ostvarila visoku pobjedu. Dalićevi izabranici u ponedjeljak na Poljudu, podsjeća Index.hr, igraju drugo kolo Lige nacija. Ugostit će Francusku, koja je danas na domaćem terenu izgubila od Danske 2:1.

Naša reprezentacija se nametnula od prve minute, a nakon nekoliko poluprilika prvu veliku šansu imao je Mario Pašalić. U 19. minuti je poslije ubačaja Brekala ostao usamljen pred golom, ali je glavom šutirao izvan okvira. Istom je igraču šest minuta kasnije blokiran udarac u još boljoj prilici, u koju ga je gurnuo Brozović.

Kazna za promašaje stigla je u 41. minuti. Onisiwo je spustio jednu visoku loptu za Marka Arnautovića, a on ju je povukao desetak metara i zatim s ruba šesnaesterca neobranjivim udarcem svladao Ivušića.

Za razliku od prvog dijela, Hrvatska je u drugi ušla katastrofalno. Već u 51. minuti je Ivušić obranio čistu priliku Gregoritschu, ali tri minute kasnije nije mogao ništa. Wober je prošao po lijevoj strani i prizemnom loptom pronašao usamljenog Gregoritscha, koji nije imao težak zadatak zabiti za 2:0.

Novi šok stigao je u 57. minuti. Lopta se odbila na sredini terena i završila u posjedu Austrije, Wober ju je proslijedio do Sabitzera, a on se na 20-ak metara od gola izvukao na udarac te prizemnim i preciznim udarcem uz samu vratnicu pogodio za 3:0. Hrvatski nogometaši do kraja utakmice nisu uspjeli kreirati nijednu ozbiljniju priliku za smanjenje zaostatka.

Tek je Budimir u sudačkoj nadoknadi imao jedan solidan pokušaj glavom, dok je osam minuta ranije Ivušić sačuvao gol Hrvatske obranom zicera Schlageru. Na sreću… da, na sreću, nije se mijenjao rezultat…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...