Obnova skulpture Sfinge je dovršena; Bogat program u nedjelju, sviraju Sexymotherfuckersi, dolazi i potomak obitelji Smirich  

Projekt RECOLOR privodi se kraju.

Tim povodom Grad Zadar organizira predstavljanje rezultata projekta koje će se održati u četvrtak, 9. lipnja, u Koncertnoj dvorani braće Bersa (Kneževa palača, II Palače) s početkom u 10.00 sati. Rezultate projekta predstavit će Dina Bušić, pročelnica UO za kulturu i sport koja je ujedno i voditeljica projekta Recolor. Zatim će se održat okrugli stol na temu Perivoj Giovannija Smiricha – jučer, danas, sutra na kojemu će sudjelovati i Antonija Mlikota (Sveučilište u Zadru), Mirna Petricioli (Nasadi), Ela Mrduljaš Kutlača (Kvinar), Zrinka Brkan Klarin (Grad Zadar), Ante Ćurković (Grad Zadar) i Mario Padelin (Potomak obitelji Smirich).

Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport te voditeljica projekta Recolor prezentirat će se aktivnosti napravljene u svrhu istraživanja, valorizacije, obnove i promocije ovog spomenika. Ostali govornici, suradnici na projektu će, svatko sa pozicije svoje struke i područja rada, govoriti o povijesti parka, vile i skulpture, značaju Giovannija Smiricha, vrijednosti prostora u hortikulturnom i baštinskom smislu te planovima za daljnju promociju i uređenje prostora.

Obnova same skulpture Sfinge je dovršena.

Otkrivanje nove – stare betonske skulpture obilježit će se javnim događanjem Sfinga, priroda & društvo u parku Sfinga ovu nedjelju, 12. lipnja, s početkom u 18.00 sati. Program započinje radionicama, izložbom fotografija i sajmom rukotvorina, a nastavlja se koncertom i degustacijom novog turističkog proizvoda – koktela Sfinga. Ulaz na sva događanja je slobodan, a u nastavku donosimo detaljan program.

PROGRAM

18.00 – 00.00

Izložba fotografija

„Sfingina sjećanja“

DJ
Aleksandar Bonačić

Elvis Papić

18.00 – 00.00

Sajam rukotvorina
Zadarski rukotvorci

18:00 – 20:00

Radionica za djecu:

Određivanje mikroplastike u moru kod parka sfinga
Irina Kozličić Juraga i Jasminka Dubravica (The Globe Program)

18:00 – 20:00

Radionica za djecu:

Nova abeceda – Hijeroglifi
Ines Urošević

18:00 – 20:00

Radionica za djecu:

Dorada kućica za kukce
Ines Urošević (Udruga izviđača Zarus)

19:00 – 20:00
Radionica za odrasle:

Izrada antičke kozmetike za ljeto
Frane Herenda (Panacea)

18.00 – 20.00
Druženje s književnicima:

ZaPis-ana Sfinga
Udruga ZaPis

20.00 – 21.00

Promocija koktela „Sfinga“  *
Udruga ugostiteljskih djelatnika B2B Zadar

21.00 – 00.00

Koncert
Sexymotherfuckers


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...