Odlični rezultati nadarenih plivačica i plivača Zadra; Sjaj srebra i bronce “Zlatnog Orlanda”…

Dubrovnik je 11. i 12. lipnja bio domaćin Međunarodnog mitinga „Zlatni Orlando“. U organizaciji Plivačkog kluba Jug, na 50m bazenu u Gružu, nastupilo je 257 plivača iz 7 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine i Azerbajdžana. Natjecatelji su bili razvrstani u 3 dobne kategorije: A-seniori, B-juniori i C-ml. juniori. Plivalo se ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji natjecanja.

Ove godine domaćin PK Jug je slavio 100 godina Kluba pa je natjecanje bilo u ekastra svečanom tonu. I ove godine sudjelovali su neki od najjačih imena europskog plivanja; olimpijac, svjetski rekorder i europski prvak Szebastian Szabo i višestruka olimpijka i osvajačica svjetskih i europskih medalja Zsuzsanna Jakabos. Plivački klub Zadar predstavljali su: Petar Jukić, Dina Volarević, Sara Zrilić, Danica Sorić, Nora Stipanov, Katarina Kozulić i Sarah Michelle Coha u pratnji trenerice Josipe Nekić, a trenerica Maja Štrbac bila je službeni sudac natjecanja. Plivačica Rita Herceg i tener Željko Olujić boravili su u Dubrovniku 9. – 12. lipnja u sklopu Nacionalnog regionalnog centra, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza.

Mlađi plivači su nakon dugo vremena zaplivali u 50m bazenu, plivali su se novi osobni rezultati i medalje. Ml. juniorka Rita Herceg otplivala je rezultate vrijedne medalje u apsolutnom poretku. Najveći broj bodova (623), plivala je u disciplini 50m prsno s vremenom (34.42), gdje je bila druga u A i C kategoriji. U disciplini 100m prsno (1:16.31), također je bila srebrena u A i C kategoriji. Juniorka Sarah Michelle Coha na 50m prsno (37.79) doplivala je do bronce u B kategoriji. Juniorka Dina Volarević bila je druga na 50m slobodno (28.98) u B kategoriji i peta na 100m slobodno, izvijestili su iz kluba.

PK Jug je svim sudionicima omogućio ulaz na Dubrovačke zidine tako da je i slobodno vrijeme na ovom natjecanju provedeno na najljepši mogući način; sve pohvale za domaćina natjecanja.

U najboljih 10 u kategoriji ulazili su i Danica Sorić, Petar Jukić, Sara Zrilić. Iduća kontrolna točka za ovu kategoriju plivača je 25. i 26.06 kad se za ml. juniore i starije odvija Grand prix Zlatni medvjed. Vikend prije toga, 18. i 19.06. PK Zadar nastupa u Splitu sa početnicima a u Zagrebu sa kadetima i ml. kadetima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...