Okoristili se za preko 11 milijuna kuna, sve se događalo pri gradnji stambene zgrade u Murvičkoj

U petak smo izvijestili o kaznenoj prijavi koja je podignuta protiv direktora i direktorice trgovačkog društva s područja Zadra.

Sada su u javnost dospjele informacije kako je riječ o Siniši i Divni Krekić, direktoru i direktorici firme Krekić Avangard. Oni su gradili stambeni blok na mjestu bivše tvornice kruha u Murvičkoj ulici.

Sjetimo, u kaznenoj prijavi stoji da su od prosinca 2017. do srpnja 2020., u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi, svom drugom društva također s područja grada Zadra, zajednički i u dogovoru s 60-godišnjom osumnjičenicom kao direktoricom tog drugog društva, znajući da je između navedenih društava zaključen Ugovor o izvođenju radova na izgradnji navedenog stambenog poslovnog objekta, bez ikakve valjane pravne osnove te bez znanja i odobrenja ostalih osnivača društva kao investitora gradnje, sačinili aneks ugovora o izvođenju radova kojim su spomenutom drugom društvu kao izvođaču radova omogućili da po isteku ugovornog roka o završetku radova, investitoru gradnje obračuna naknadu za svaki dan kašnjenja u izgradnji navedenog objekta.

Naknadu su u konačnici neosnovano i naplatili na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu imovinsku korist svog drugog društva kao izvođača radova i to u ukupnom iznosu više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna.

Na ovaj način osumnjičeni su na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu korist svog drugog društva, neosnovano pribavili protupravnu imovinsku korist više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna, što je u konačnici uzrokovalo da je nad prvim društvom pokrenut stečajni postupak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...