Osnovna škola iz Škabrnje s projektom Sretna škola plave ekonomije ušla u finale festivala New European Bauhausu 2022.

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Škabrnje sa svojim je projektom Sretna škola plave ekonomije ušla među šest finalista na festivalu New European Bauhausu 2022. koji je od 9. do 12. lipnja u organizaciji Europske komisije održan u u Bruxellesu.

Naime, riječ je o natjecanju za postojeće projekte dovršene u protekle dvije godine, a novi europski Bauhaus je ekološki, gospodarski i kulturni projekt usmjeren na objedinjavanje komponenti dizajna, održivosti, dostupnosti, cjenovne pristupačnosti i ulaganja s ciljem provođenja europskog zelenog plana.

Inicijativu je pokrenula predsjednica von der Leyen u govoru o stanju Unije 2020., a zajednički su ga osmislile tisuće ljudi i organizacija iz Europe i izvan.

“Ovaj plasman u samu završnicu natječaja, na kojem je bilo 1100 prijava iz cijele Europe, za nas predstavlja ogroman uspjeh i međunarodnu (drugu po redu) potvrdu vrijednosti našega projekta.”, ističu u ovoj uspješnoj osnovnoj školi.

Pored predstavljanja projekta održivog razvoja, na jednom od panela Foruma, uspješno su predstavili i projekt energetske obnove zgrade svoje škole, gdje su kroz prezentaciju predstavili energetska postignuća projekta koji se većim dijelom financirano iz EU fondova.

Manifestaciju je otvorila predsjednica Europske komisije Ursula von der Lyen, a oba projekta uspješno je predstavljala učiteljica Ivana Ražov koja je i koautorica projekta Sretna škola plave ekonomije, izvijestila je Zadarska županija.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...