Otac: “Sin mi se skoro utopio, učitelji su pili kavu”, Ravnateljica: “Bili smo uz djecu”

Otac osmaša iz Međimurja tvrdi da se njegov sin skoro utopio u bazenu pansiona u Orebiću dok je bio na maturalnom putovanju. Tvrdi da su djeca bila bez nadzora učitelja, no ravnateljica Darja Borković kaže da su stalno bili uz djecu.

Na maturalno putovanje je, tvrdi Dejan Oršuš za emeđimurje, prenosi Index.hr, jegov sin s više od 80 učenika sedmih i osmih razreda krenuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak. U Dubrovnik, odnosno Orebić, gdje su djeca i djelatnici škole bili smješteni, stigli su u ponedjeljak oko 14 sati.

“Djeca su se raskomotila i odmah pojurila prema bazenu okupati se, ali s njima nije išao nitko od učitelja. Koliko smo uspjeli doznati od druge djece, dio učitelja ostao je u sobi odmoriti, a drugi dio je sjeo na terasu popiti kavu…

Moj je sin neplivač, kao i većina romske djece, a pušteni su sami na bazen! Kako su djeca ispričala, najprije su se utapati počele dvije djevojčice, pa je za njima skočio i moj sin i onda sam potonuo… Uspio se kratko izvući na površinu, mahao je rukama i djeca oko bazena su počela vikati, alarmirali su spasioce i oni su ga izvukli, već je bio potonuo na dno bazena.

Po njega je došao helikopter i prevezao ga u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su se, kasnije smo to doznali od liječnika, borili za njegov život, visio je o tankoj niti”, tvrdi otac.

Kaže da ga iz škole nitko nije obavijestio o tome što se dogodilo njegovu sinu.

“Najprije sam zvao razrednicu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od ravnateljice, koja mi je rekla da nije bila uz bazen, nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled! Zvao ju je onda i moj tata, kaže da nije znala čak ni o kojem djetetu se radi.

Sve do jučer ja nisam imao pojma što se s mojim djetetom događa, tek kad sam zvao u bolnicu, doktor koji ga je liječio rekao mi je da je bilo jako kritično, da je skoro umro i da je na intenzivnoj. Da je još 15 sekundi bio pod vodom, sigurno ga više ne bi bilo”, govori Dejan.

Ravnateljica Darja Borković za emeđimurje odbacuje optužbe.

“Učenik je, bez obzira na sva upozorenja, skočio u bazen i nakon dva zamaha krenuo tonuti, a mi smo ga spasili – mi učitelji i djelatnici pansiona. Učitelji nisu sjedili na kavi niti su odmarali, to mogu potvrditi djelatnici pansiona, svi odreda smo bili s učenicima kod bazena.

Naravno da smo odmah reagirali, spasilac je odmah skočio za njim. Stigla je Hitna pomoć koja ga je, zajedno s razrednicom, kolima prevezla do mjesta gdje ga je pokupio policijski helikopter i prevezao u Opću bolnicu Dubrovnik”, kaže ravnateljica Borković.

Dječak je, potvrđeno joj je iz bolnice, premješten s intenzivne na pedijatriju, osjeća se dobro, hoda i jede normalno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...