Pas kojeg zna čitav Zadar završio u azilu: “Ima 18, tu će vjerojatno dočekati kraj”

Pas koji je godinama lutao Zadrom završio je u azilu.

Volonterke su mu posvetile emotivnu objavu.

“Ja mislim da ovog psa cijeli grad zna. Ili s Fejsa ili ste ga izvlačili iz mora i spašavali od utapanja. I tako nebrojeno puta. On se svaki put opet nađe u moru, i uvijek ima sreće da ga netko zamijeti i spasi. Tako i neki dan i od tad je kod nas”, započela je jedna volonterka.

“Navodno ima 18 godina i živio je u Vruljici, a njegovi skrbnici imaju oko 90 godina i ne mogu se brinut ni o sebi više, a kamoli o psu. Često sam čitala svakakve ružne komentare osude za te ljude, proklinjanja i svašta nešto. Nemojte osuđivati dok ne znate cijelu priču. Meni je priča ovog psa (kojem ni ime ne znam) i priča njegovih ljudi izuzetno tužna”, dodala je.

“Žao mi je jer s 18 godina dolaziš u azil…”

“Žao mi njih jer starost je teška i ružna kada si sam i nemaš nikog ni da ti pomogne iz kreveta ustati, a žao mi je i tebe mališa, jer s 18 godina dolaziš u azil i vrlo vjerojatno ćeš ga tu i završiti. Žao mi što nisi na svom krevetiću i spavaš snom starčića, u okruženju koje poznaš. Ne čuješ, ne vidiš, spavaš 95% dana i samo se nadam da nisi pod prevelikim stresom kod nas”, poručila je volonterka.

“Mi smo se potrudile dati mu najbolje što imamo i možemo. Spava u izolacijskom kontejneru sa klimom, na mekanom krevetiću. Nitko ga ne gnjavi i čini se donekle spokojan. Teško je reći s obzirom da ima 18 godina i vjerojatno nije ni stopostotno prisutan. Djeluje nekako pogubljeno, ali to je razumljivo. Još ne znamo kako ćemo te zvati, kad te još malo upoznamo znat ćemo”, poručile su i pozvale one koji bi ga mogli udomiti da se jave, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...