Cestitka_Uskrs

Plenković: “U ponedjeljak ćemo donijeti mjere za cijene goriva”

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade govorio je o nekoliko bitnih tema.

Mjere protiv poskupljenja goriva

Zabrana ruske nafte otvara velike mogućnosti za Hrvatsku, rekao je premijer.

“Dolazimo u poziciju da kapitaliziramo naš geopolitički položaj. Mi možemo dopremiti 11.4 milijuna tona, uz minimalne preinake dolazimo do 15.6 milijuna nafte. To se može povećati i preko 20”, rekao je Plenković.

“U ponedjeljak će se na sjednici Vlade donijeti odluke koje će ublažiti rast cijena naftnih derivata”, rekao je Plenković.

Uvođenje eura

Nezaposlenost je nikad manja, smanjena je i nezaposlenost mladih, sezona će, po najavama ministrice, biti odlična, rekao je Plenković.

Uvođenje eura će pomoći kreditiranju, kaže.

“Hrvatska će provesti najkraći period u čekaonici, niti jedna druga zemlja koja je uvela euro nije tako kratko bila u ovom mehanizmu”, rekao je Plenković.

“Dan državnosti je jako bitan za učenike”

Plenković je u uvodnom govoru podsjetio i na obilježavanje Dana državnosti, istaknuvši kako je važno da mlade generacije budu svjesne temeljnih dana u nastanku suvremene i moderne hrvatske države.

Rekao je da su se tog 30. svibnja pokrenuli svi procesi prema hrvatskoj samostalnosti, neovisnosti i stvaranju demokratske, slobodne države kakvu danas imamo te kako je od govora Franje Tuđmana nakon konstituiranja sabora napravljen plan svega onoga što se odvijalo u prva tri desetljeća samostalnosti.

“Zato je taj datum jako bitan, osobito za one koji su u obrazovnom sustavu, mladi su i ne sjećaju se tih presudnih vremena za nastanak samostalne Hrvatske. Zato je važno da taj dan njegujemo i da svi u Hrvatskoj pokazujemo poštovanje prema državnim praznicima, njihovoj simbolici i značaju i tako gajimo poštovanje prema državi i društvu u kojem živimo”, istaknuo je premijer, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...