Plivanjem u bazenu ukrotili – Zlatnog medvjeda; Osam finala Zadrana s prestižnog natjecanja!

Tradicionalni plivački miting Zlatni medvjed, ove je godine održan po 36.put u organizaciji plivačkog kluba Medveščak. Kao i do sada, natjecanje je privuklo mnogobrojne reprezentacije i strane plivače u Zagreb. Plivalo se 25. i 26. lipnja na 50 metarskom bazenu Svetice u ukupno 32 plivačke discipline. Nastupilo je preko 300 plivača od čega skoro 50 stranih plivača iz Austrije, Velike Britanije, Slovenije, Mađarske, Ukrajine, Litve, Egipta, Italije te najbolji plivači iz 16 hrvatskih plivačkih klubova.

Mlada ekipa iz PK Zadar, 4 plivačice i 1 plivač (Mia Klasić, Rita Herceg, Lucija Klasić, Sarah Michelle Coha i Lovre Dellavia) testirali su formu pred nadolazeće prvenstvo Dalmacije i državno prvenstvo a popodnevna finala plivali 8 puta.

Mlađa juniorka Rita Herceg plivala je najveći broj finala, nastupila je u B finalima na 100m leptir (13) i 50m slobodno (16), 50 m prsno (11) i 200m prsno (9). 9.mjestom u apsolutnoj kategoriji na 200m prsno, ostvarila je najveći broj bodova (546). Juniorka Mia Klasić jedina je plivala A finale, u disciplini 800m slobodno zauzela je 15.mjesto u apsolutnoj kategoriji. Juniorka Sarah Michelle Coha plivala je B finale na 50m prsno (16). Ml.junior Lovre Dellavia imao je nastup u B finalu na 50m prsno (16) i u C finalu na 100m prsno (19).

Juniorka Lucija Klasić,nastupom u B finalu na 200m leđno zauzela je 14.mjesto

Ekipa je anstupila u pratnji trenera  Željka Olujića a iduća natjecanja odvijaju se u srpnju,  prvenstvo Dalmacije u Splitu te državna prvenstva u zagrebu za sve koji se kvalificiraju.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...