Početak produženog lipanjskog vikenda u prometu prema moru bolji nego u istom razdoblju rekordne 2019.!

Da je sezona počela fenomenalno, ne govore samo snimke velikih gužvi i kolona automobila, nego i konkretne brojke s auto-cesta. Početak ovog produženog lipanjskog vikenda je bolji nego onaj u istom razdoblju 2019.!

Ako se fenomenalni trendovi nastave, onda sigurno 2019. neće više biti rekordna. To će onda postati – 2022.!

Barem ako gledamo promet automobila. Uspoređujemo li prvih 12 dana 2019. i 2022., oko 250.000 automobila, ili njih 13 posto više je na cestama, što je uistinu, tvrdi RTL, impresivna brojka. Ako se gledaju ostvareni prihodi od početka godine, u 2022. su veći za 84 milijuna kuna! Uzimajući u obzir da je autocesta prema Sisku oslobođena plaćanja, vidimo da je riječ o novim trendovima.

-Jako smo zadovoljni, brojke u prva dva tjedna lipnja pokazuju samo nastavak konstantnog uzlaznog trenda koji traje od 1.1. Na današnji dan, promet je za 3,6 posto veći nego za Tijelovo lani. Riječ je o prolasku na Lučkom više 60-70 tisuća vozila. Poklopili su se praznici i sa susjedima, a veseli i podatak da je dosta i domaćeg stanovništva. – ustvrdio je u razgovoru s novinarom Borisom Miševićem, Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarina HAC-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...