Posebna priča iz Zatona kod Zadra; Višečlana obitelj Rozić iz Požege po prvi je puta uživala u morskim radostima…

Jedna posebna ljetna priča ispričana je ovih dana u Zatonu kraj Zadra.

Zahvaljujući dugogodišnjem projektu Zaklade „Hrvatska za djecu“ višečlana obitelj Rozić iz Požege po prvi je puta uživala u morskim radostima. Zaton Holiday Resort i ove je godine ugostio obitelj u sklopu projekta kojim je usrećeno više od dvije stotine djece iz cijele Hrvatske…

„Ovo ljetovanje pamtit ćemo cijeli život. Nakon poduže vožnje, dolazak u Zaton za nas je bio posebno emotivan. Djeca su uživala svakim danom sve više i više!“ – otkriva tata Mario Rozić i dodaje: „Najviše su se kupali u bazenima, no uspjeli smo ih nagovoriti i na kupanje u moru. Posebno su bili oduševljeni hranom te su probali mnogo novih stvari koje ćemo sada s veseljem pripremati i kod kuće!“

Obitelj Rozić oduševljena je i gradom Zadrom koju su svi zajedno razgledali. Povratak kući nakon sedam divnih dana u Zaton Holiday Resortu posebno je teško pao najmlađima. No, sa sobom odlaze puni uspomena koje će pamtiti cijeli život.

Ovog će ljeta 11 obitelji kroz projekt I ja putujem posjetiti ljetne destinacije te provesti kvalitetno obiteljsko vrijeme isteći nova iskustva. Zaklada među ostalim ovim projektom pokušava omogućiti potrebitoj djeci boravak izvan doma, doprinos borbi protiv diskriminacije djece zbog siromaštva te osvješćivanje javnosti o problemu i mogućnostima društvenog doprinosa rješavanju problema. Projekt je osmišljen upravo zbog teških uvjeta života brojnih obitelji u Hrvatskoj i činjenice da je mnogim mališanima boravak na moru ili putovanje izvan mjesta prebivališta neispunjeni san. Posebice nakon izbijanja pandemije koronavirusa zbog koje smo posljednje dvije godine svi stavljeni pred velike izazove, kako poslovne, fizičke, ali i mentalne.

Dosad je, zahvaljujući hotelskim lancima i hotelima u RH, ukupno više od 50 obitelji s većim brojem djece imalo priliku sedam dana na bazi polupansiona provesti u hotelskim objektima diljem Lijepe naše. Troškove putovanja i džeparac je u potpunosti osigurala Zaklada. Projekt je proveden od Slavonije, preko središnje Hrvatske, pa sve do dalekog juga RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...