Pred sutrašnju majstoricu presica KK Zadra; Thompson: “U Zadru postoji strast, molim vas dođite u Zagreb!”

Na parketu dvorane Krešimir Ćosić održana je konferencija za novinare povodom sutrašnje pete odlučujuće utakmice, majstorice za prvaka Hrvatske u košarci. Satnica susreta je promijenjena, početak majstorice u dvorani Dražen Petrović u Zagrebu zakazan je za 19 sati. Cibona traži put prema 20-om naslovu državnog prvaka, Zadar lovi četvrti naslov. Očekuje se invazija zadarskih navijača na zeleni sektor Draženovog doma, kapacitet sektora je 740 mjesta, nadamo se kako će se ipak moći osigurati autobusi, dojma smo kako se davno nije tražila karta više za utakmicu Zadra u u Zagrebu. Momčad će put metropole danas u 17 sati.

Prvi je pred mikrofone stao kapetan Zadra Dominik Mavra kojem bi bilo izuzetno drago podići trofej sutra, krenuti put Zadra s naslovom PH i onda do dugo u noć slaviti s navijačima.

Možemo očekivati slične stvari kao i u ove prijašnje četiri utakmice, taktički se sve izkristaliziralo, dobro se znaju koje su njihove, a koje naše prednosti, utakmicu će odlučivati iste stvari kao i do sada. Ako ispoštujemo dogovor kao i u ove posljednje dvije utakmice u Zadru, gdje nas šut stvarno nije išao, tada su naše šanse za pobjedu velike! Između Cibone i Zadra sve je potpuno jasno, sve se zna i tu nema mjesta za neka velika iznenađenja, oni su momčad koja voli trčati u leđa, skakati u napadu i koja voli fizički dio igre. Kad im uspijemo parirati u tome, tada utakmicu Cibona svede na šezdesetak poena. U svakom slučaju loptica je što se tiče pritiska prebačena na Cibonu, a što se nas tiče idemo uživati u majstorici. Sve se zaboravlja kad krene utakmica, to je novih četrdeset minuta igre. Puno bi mi kao Zadraninu značilo podignuti pobjednički pehar u Zagrebu, radi toga i igramo. Iskreno se nadam kao će sutra biti dosta naših navijača, koji nas nose i u trenucima kad nas ne ide. Nadam se kako ćemo zajednički mi igrači i navijači prenijeti tu energiju u Toranj, kao što smo napravili i u Zadru.

Najbolji pojedinac Zadra na posljednjoj utakmici prije dva dana bio je Amerikanac Trevor Thompson koji smatra da će podrška navijača biti od velike važnosti u Zagrebu.

Moramo ponoviti igru iz posljednje utakmice, raditi one stvari koje radimo i na treninzima, fokus nam mora biti na obrani. U slučaju da nas opet ne bude išao šut, tada je jako bitno odigrati jaku obranu, jer to se pokazao kao ključ pobjede. Imali smo veliku podršku navijača u posljednjih nekoliko utakmica, to nam je izuzetno važno, nadam se da će ta njihova energija biti i u Zagrebu, to suigračima i meni puno znači. Molim vas pobrinite se nekako da naše navijače dovedete u Zagreb, ovo je važno za Grad Zadar, za ljude, za sve…

Pitanje za Thompsona bilo je ostaje li u Zadru i sljedeće sezone?

Ovog trena razmišljam samo o sutrašnjoj majstorici. Osjećam da me navijače vole, kad prolazim i kad me ugledaju na ulici, trube mi iz auta, ostavljaju mi poruke podrške ispod brisača mog auta… Shvatio sam ovo vrijeme koliko sam u Zadru, koliko ovaj grad voli ovaj klub i košarku, to je jedna strast.

Opet pitanje za Trevora oko ostanku u dresu Zadra, ipak nije u šoldima sve, kao što kaže Grdovića pjesma?

Ha ha…, još nisam čuo za tu pjesmu…

I na kraju trener Zadra Srđan Helbich koji je otkrio i neke taktičke detalje važne za pobjedu.

Moramo kvalitetno držati obranu na isti način kao i na zadnje dvije utakmice, i vjerovati kako će nam upravo obrana donijeti titulu prvaka Hrvatske! Siguran sam ako obrana bude dobra, da ćemo doći u priliku pobijediti i osvojiti naslov. Moramo još zaustaviti njihovu tranzicijsku igru, i to našim agresivnim napadačkim skokom, sve to uspjeli smo napraviti u prošloj utakmici, uz kontrolu skoka, to će ključno biti napraviti i sutra. Prisutan je lagani umor, ali kada se igra finale onda raste adrenalin i izvlače se zadnji atomi snage, bit će to sve u redu, imat ćemo svježinu i biti dobri. Nadam se velikoj podršci i broju naših navijača u Zagrebu, oni su se pokazali kako veliki vjetar u leđa našoj momčadi. Ovaj plasman u finale je i zasluga trenera Vladimira Anzulovića, meni osobno ovo je prilika da kao trener osvojim prvenstvo, ali ovo bi bio zajednički uspjeh svih nas u klubu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...