Preminuo 4 mjeseca nakon što mu je trudna supruga stradala u požaru. Iza njih ostao 3,5-godišnji sin…

Četiri mjeseca se borio za život otkako je 26. veljače prijepodne u požaru u obiteljskoj kući u Prugovu u zaseoku Bobani pretrpio opekline na 50 posto tijela. Vatrogasci Klis objavili su na svom profilu na društvenim mrežama obavijest da je preminuo njihov dugogodišnji član Ante Boban.

O požaru su tada izvijestili svi veći mediji u Hrvatskoj zato što je tjedan dana poslije od opeklina 3. čak i 4. stupnja na čak 90 posto tijela umrla 33-godišnja Sanja Boban, njegova supruga koja je usto bila i trudna, a njihov 3,5-godišnji sinčić jedini je spašen neozlijeđen. O požaru je prvotno javnost obavijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska šturom informacijom s obzirom na to da u tom trenutku i narednih nekoliko dana nitko nije izgubio život. Utvrđeno je da je požar izbio tako što je eksplodirala peć na lož ulje.

Ali, nakon smrti supruge i teško ozlijeđenog supruga, te uz malog dječaka koji je ostao na skrb baki i djedu, sredinom ožujka aktivirala se akcijom pomoći Udruga Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, prenosi RTL.

Tada je javnost doznala za prave razmjere tragedije. Antu Bobana medicinske službe prevezle su u KB Sestara milosrdnica u Zagrebu zbog transplantacije kože i prognoze za njegovo izlječenje, odnosno da će mu spasiti život, bile su “neizvjesne”.

Vatrogasci iz Klisa danas su se od svog kolege oprostili zahvalivši mu na prijateljstvu, doprinosu i druželjubivosti po kojima će ga, pišu, zauvijek imati u srcima.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...