PRESTIŽNA NAGRADA Providurova palača najuspješnije je ostvarenje arhitektonskog stvaralaštva za 2021.!

Dodijeljena je nagrada za životno djelo i godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Nagradu „Viktor Kovačić“ za životno djelo primili su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil.

Iva Letilović i Igor Pedišić primili su za Providurovu palaču u Zadru Nagradu ‘Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2021.

“Kuća dide Marka” u Trogiru Davora Bušnje osvojio je Nagradu ‘Drago Galić” za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture.

Nagradu ‘Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja primili su za Centar za posjetitelje i vidikovci Lonjskog polja.

Nagradu  ‘Neven Šegvić’ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture primio je Andrija Rusan je za Časopis Oris.

Radove je ocjenjivao žiri, Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister, Rosa Rogina i Mojca Smode Cvitanović.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...