Prijeti li KK Zadru crni scenarij Cibone? Kreće se u drastično rezanje

Košarkaški klub Zadar prije tjedan dana okončao je ovogodišnju natjecateljsku sezonu porazom u majstorici PH od Cibone u Zagrebu. Igrači su se raštrkali “kud koji mili moji”. Ovog ljeta klub očekuje puno teža utakmica od one na parketu. Revizija, dobivanje kredita, predstečajna nagodba, slaganje rostera, novi trener, samo su neka od pitanja koje novi Nadzorni odbor treba riješiti. Tu je skorašnji javni poziv za direktora kluba ( trenutno je v.d. David Gunjević), također, razgovarat će se i s preostalim kandidatima koji su se prethodno prijavili na javni poziv za sportskog direktora. Vremena nema puno, ono neumoljivo curi. Postoji li svjetlo na kraju tunel, ili se KK Zadru sprema crni scenarij sličan kao u Ciboni.

Ne želimo niti pomisliti da bi KK Zadar mogao u stečaj, to bi bila katastrofa! Ovaj klub je simbol Grada Zadra, dogodi li se stečaj, umrijet će i ikona Grada, KK Zadar.

Od izvora bliskom klubu doznali smo kako je KK Zadar u prošloj sezoni koja je nedavno završena imao fiktivni ukupni proračun blizu 14 milijuna kuna. Klubu slijedi drastično rezanje proračuna, samim time i ambicija. Za cijelu iduću sezonu klub će imati maksimalno 5 do 6 milijuna kuna ukupnog proračuna. Što se rostera prve momčadi tiče, on je u sezoni koja je okončana iznosio 7 milijuna kuna, dok će roster za iduću sezonu koštati najviše 2 milijuna kuna. S takvim mizernim iznosom, pitanje je u kojem će to natjecanju KK Zadar biti konkurentan?

Posebna je priča predstečajna nagodba koja je mač nad glavom KK Zadar. Do srpnja, dakle, za manje od mjesec dana, klub mora jednostavno stvoriti oko 5 milijuna kuna, kako bi se zatvorio najveći problem kluba! Ako se predstečajna nagodba koja ne trpi odgodu ne riješi, KK Zadar će biti na korak do stečaja! Igračima se duguju tri plaće, kredit od 3 milijuna kuna za kojeg će se glasovati već sljedećeg utorka 21. lipnja na Gradskom vijeću, nije dovoljan niti za pokrivanje kompletnog dugovanja prema igračima, kamoli za predstečajnu nagodbu! Na sve ovo treba dodati i otpremnine prema smijenjenima Željku Žilavcu i Zvonimiru Ridlu. Njihove otpremnine su sve samo ne male. Obojica, i Žilavec i Ridl, imaju menadžerske ugovore koje nije tako lako jednostrano raskinuti.

Većina igrača prve momčadi na izlaznim je vratima kluba! Čvrste ugovore imaju samo Jordano, Brala i Buljan, dok su svi ostali prvotimci zbog dugovanja prema njima slobodni igrači, i mogu potražiti nove sredine! I još nešto što nije zanemarivo, svi slobodni igrači Zadra kojima se duguje, imaju pravo blokirati KK Zadar na FIBA-inom BAT sudu! Kad se sve zbroji i oduzme, jasno je da klub očekuje turbulentno ljeto uz puno rezova i stezanje remena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...