Pripit BMW-om pretjecao kamion preko pune crte, poginulo je dijete na biciklu

 

Jučer oko 17:30 u Štefancu, na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dijete, piše Međimurska policija.

Objavili su kako je došlo do nesreće…

“Nesreća se dogodila u trenutku kada je 44-godišnji vozač BMW-a 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao Ulicom Zrinskih, pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg te pretjecao trenutno nepoznato teretno vozilo i osobni automobil (Mercedes E 220 CDI), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja vozačica i skretala u Ulicu Vladimira Nazora”, počela je policija opis nesreće, prenosi Index.hr.

“Vozač BMW-a se prije pretjecanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, pretjecao je preko “pune linije” i neposredno ispred raskrižja, zbog čega je prednjom dijelom BMW-a udario u prednji bočni dio Mercedesa”, pojašnjavaju.

Dijete je na biciklu tu slučajno prolazilo.

“Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po kolniku i nogostupu te udara stražnjim dijelom u bicikl na kojem se na nogostupu nalazilo dijete. Uslijed siline udara dijete je tijelom udarilo u obližnji prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stup javne rasvjete i drugi prometni znak. U nastavku rotiranja BMW je prednjim dijelom udario u drugo dijete (pješaka) te bicikl kojeg je guralo prelazeći obilježeni pješački prijelaz”, piše policija.

“Na mjestu događaja liječnik u sastavu ekipe hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt djeteta, koje se na biciklu nalazilo na nogostupu, dok su drugo dijete (pješak) i 46-godišnji putnik iz BMW-a prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili ozljede, koje će se naknadno okvalificirati”, piše policija.

“Zbog obavljanja očevida od 17,40 do 23,35 sati dionica državne ceste broj 3 u naselju Štefanec bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilaznim prometnicama.

Vozač BMW-a je uhićen te će se tijekom današnjeg dana (11. lipnja) uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske”, dodaje se.

“U cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica vezano uz opisanu prometnu nesreću, pozivamo vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom (teretno vozilo je nevjerojatnije marke “Scania”) da se javi u Policijsku postaju prometne policije Čakovec (adresa: Jakova Gotovca 7) ili putem telefona pozivom na broj 192″, kaže policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...