Pupić Bakrač o aferi u KK Zadar: “Sam iznajmljujem apartmane, noć ne može koštati 400 eura, pogotovo ne u hotelu s ocjenom 6,1”

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša na prošlotjednoj konferenciji za novinare prikazao je fakture troškova smještaja igrača u prošloj godini koje je potpisao bivši direktor kluba Željko Žilavec. Spominje se smještaj za petnaestak igrača za 48 dana u kolovozu i rujnu prošle godine u hotel ZaDar u Arbanasima u vlasništvu Igora Musapa, koji je ujedno i jedan od sponzora kluba. Isto je navodno plaćeno preko pola milijuna kuna. Rubeša je kazao kako mu se obratilo nekoliko igrača koji tvrde da nikada nisu niti boravili u spomenutom hotelu.

Vlasnik hotela ZaDar Igor Musap za naš portal izjavio je kako Rubešu može biti sram zbog iznošenja neistinitih navoda te kako su igrači boravili kod njega.

Na ovu temu oglasio se danas i vijećnik Marko Pupića Bakrača, čije priopćenje prenosimo u njegovom izvornom obliku:

“Nesposobnost ili bolje rečeno nečinjenje PU Zadarske i DORH-a u slučaju afere smještaja igrača u hotelu ZaDar je frapantna, za svaku osudu i sankcioniranje odgovornih. Situacija je jasna da jasnija ne može biti. Toliko jasna da su se čak i HDZ-ovi vijećnici na sjednici GV zgražali nad predočenim računima i činjenicama.

Da institucije sistema normalno funkcioniraju o ovome ne bi trebalo dalje govoriti ni upozoravati već bi pravna država odradila svoje. Kako tome nije tako, moram javnosti ukazati na određene stvari i okolnosti.

Igor Musap kaže da Rubešu može biti sram, da je otkazao rezervacije i izašao KK Zadru u susret. Također kaže da se u špici sezone soba može iznajmiti za 400 eura.

Prvo, ako kaže da bi Rubešu trebalo biti sram trebalo je reći da bi trebalo biti sram i sve ostale vijećnike koji su izrazili svoje negodovanje ovim „poslovnim angažmanom“ uključujući i one HDZ-ove.

Drugo, njegove tlapnje o otkazivanju rezervacija i materijalnim gubicima nakon što mu je uplaćeno pola milijuna kuna su priče za idiote, u njih valjda nitko normalan ne može povjerovati .

Treće, budući i sam iznajmljujem apartmane netočno je da se soba može iznajmiti za 400 eura/noć bilo kada pa i u srcu sezone, pogotovo one opterećene Coronom. Posebno ne u hotelu ZaDar koji na Bookingu ima ocjenu 6,1 i recenzije goru jednu od druge. Da je tome tako svjedoči i činjenica kako i u ovom trenutku možete preko Booking.com rezervirati sobu u hotelu ZaDar u srpnju ove godine (srce sezone), recimo 2-3.07.2022 godine za 811 kuna s doručkom. Hvala ti dobrotvore Igore što si KK Zadru naplaćivao višestruko više čak i kad su sobe bile prazne, kad u njima nije bilo igrača.

Nevjerojatno je da institucije sistema traljavom istragom ili čak prije izbjegavanjem provođenja bilo kakve istrage ovakve stvar metu pod tepih. Još nevjerojatnije je da nakon što su pojedini igrači iskazali da nisu bili u tom hotelu, a njihova imena su na računu, institucije sistema su i dalje trome, ništa ne poduzimaju. Što daju vremena ulici, kojekakvim narkodilerima da ispeglaju igrače kako bi se sjetili da se u stvari krivo sjećaju ?

I za kraj, što u PU Zadarskoj imaju fetiš da kad im dođu ljudi sa kriminalnim dosjeom odmah povjeruju u svaku njihovu riječ ? Recimo čovjeku kojeg je žena optužila da ju je mlatio, koji je jednom prilikom zatočio zaposlenika… ili recimo čovjeku koji je prebio opernog pjevača, nosio u torbi 36000 eura Blanki Pavošević, tukao kundakom hrvatske branitelje do nesvijesti i invalidnosti ( o čemu postoji izvješće SIS-a, medicinska dokumentacija, izvješće nadređenih…)?”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...