Radio je u polju i nije odustajao; Vatreni o kojem svi pričaju imao je težak put, njegovi nisu imali ni za benzin

Na francuskom stadionu Stade de France dogodilo pravo malo čudo kada je hrvatska nogometna reprezentacija u desetom pokušaju napokon srušila Francusku nakon što je u susretu 4. kola Lige nacija pobijedila s 1-0.

Uz dobro poznate Vatrene, izbornik Zlatko Dalić na teren je doveo mnoga nova lica, a danas se posebno piše o dvojcu Erlić-Šutalo koji je osvojio kako domaće navijače, tako i medije.

A tko je Tinjanin Martin Erlić o kojem se danas naveliko piše?

Riječ je o 24-godišnjem stoperu koji trenutno igra za talijanski klub Spezia Calcio u kojem je na posudbi iz Sassuoloa u kojem ima ugovor do 2026. godine. Na Transfermarktu njegovu vrijednost procjenjuju na 5.5 milijuna eura.

Mladi nogometaš rođen je u Zadru, ali dolazi iz malog mjesta Tinj kod Raštana. Upravo je tamo započeo svoj nogometni put koji je veoma brzo, sa samo 12 godina, nastavio u Dinamu. Nakon Dinama, otišao je u Rijeku, a iz Rijeke s 15 godina u susjednu Italiju. Ipak, oduvijek je vjerni Hajdukovac. ‘Dalmatinac sam i Hajduk mi je oduvijek bio broj jedan. Kad sam bio u Dinamu svi su znali da sam navijač Hajduka. Nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. To mi je dječački san’, rekao je još prošle godine Erlić, a onda mu se i ostvarilo, i to u dresu reprezentacije, prenosi Story.

Za Večernji.hr, Martinov otac Nino otkrio je da njegovi počeci koji nisu bili nimalo laki. Radio je u polju, a njegovi nisu imali ni za benzin kad je išao u Dinamo.

‘Sretan sam kada me ljudi zaustave i kažu: ‘Mićo, blago tebi što si tako odgojio sina…’ Ali takva su sva moja djeca. Martinu sam rekao: ‘Sine, moraš biti čovjek, imati svoje ja, što će ti novac ako to ne ostvariš’. Dok je bio u Dinamu nije imao novca, ali uvijek sam mu govorio da zadnjih deset kuna mora podijeliti sa svojim prijateljima, onda si čovjek. Jer, sjećam se da nekada nisam imao novca za benzin da ga odemo posjetiti’, rekao je Nino.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...