Ravnateljica škole u Glini nakon tragedije u Biogradu: “U susretu s majkom i ocem, tuga se ne može opisati riječima”

Vijest o srednjoškolcu iz Gline koji je preminuo na izletu u Biogradu potresla je javnost. O velikoj tragediji oglasila se i ravnateljica srednje škole Marija Margušić Novosel…

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Oprostite. Previše je tuge i previše je boli. Nakon pandemije i potresa, jednom sam prilikom izjavila da koja nas nesreća još može zadesiti. Nisam trebala. U radnom vijeku svakog nastavnika i ravnatelja, u povijesti svake škole, smrt djeteta ostavlja neizbrisivi trag. Pečat je to s kojim se do kraja života moraš nositi, s kojim ćeš svakog jutra otvarati vrata svojeg ureda i na koncu dana ga zatvarati, s kojim i kada jednoga dana napustiš funkciju koju trenutno obnašaš moraš nastaviti živjeti.

Što nas čeka i kakve je posljedice smrt ostavila na njegove prijatelje i sve nas, ne znamo. Pokazat će vrijeme koje je pred nama. Već nekoliko sati nakon tragedije kontaktiran je regionalni Tim za psihološke krizne intervencije kako bismo organizirali provođenje intervencije u skladu s Protokolom. Uz pomoć struke učinit ćemo sve što je u našoj moći da spriječimo i ublažimo traumatske reakcije, djece, roditelja i nastavnika.

Osim što mi je teško kao ravnateljica škole, s njegovom smo obitelji povezani i rodbinskim vezama. Njihovu smo djecu gledali kako odrastaju s našom djecom. U jučerašnjem susretu s majkom i ocem i ostalom obitelji, tuga se ne može opisati riječima. No, u svojoj me neizmjernoj boli ta mlada žena pogledala ravno u oči i zajecala riječima: ‘Ne krivi sebe! Ne krivi nikoga od vas!’

Shvaćate li njezinu snagu? Shvaćate li dubinu njezine vjere? On više nije među nama i više nikada ništa neće biti isto, no vjerujem da će dragi Bog dati snage i obitelji i svima nama s tim se nositi i živjeti jer nastaviti živjeti moramo”, poručila je Margušić Novosel, prenosi RTL. 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...