Skup podrške dr. Biloglavu ispred Komore u Zagrebu: “U vrijeme plandemijskog jednoumlja govorio je činjenice”

U utorak 14. lipnja 2022. s početkom u 13h pred sjedištem „Hrvatske liječničke komore“ na adresi Grge Tuškana 37 u Zagrebu, pokret „Slobodni zajedno“ organizira skup podrške liječnicima protiv kojih se pokreće disciplinski postupak s prijedlogom oduzimanja liječničke licence.

U priopćenju navode:

“Krimen koji se stavlja doktorici Almi Demirović i doktoru Damiru Biloglavu je da su povrijedili Kodeks (disciplinska povreda iz članka 4. stavka 2. točke 2. i 4. Pravilnika o disciplinskom postupku HLK), stoga je ovaj disciplinski postupak ravan montiranim političkim procesima iz najmračnijeg doba Hrvatske povijesti kad se institutom verbalnog delikta ušutkavalo onog tko se usudio drukčije razmišljati ili govoriti.

Sloboda govora je u svakoj znanosti – pa tako i u medicini pravo i obveza, a ne verbalni delikt!

Onima sa zdravim razumom je potpuno nejasno na koji način su doktorica Demirović i doktor Biloglav povrijedili Kodeks i kako su to povrijedili ugled liječničke profesije. Upravo su dr. Alma i dr. Damir u vrijeme plandemijskog informacijskog jednoumlja iznijeli znanstveno utemeljene činjenice – koje su i dan danas slabo zastupljene u javnom medijskom prostoru jer odstupaju o ustaljenog narativa.

Za razliku od HLK koja uglavnom kao pokvarena ploča ponavlja samo ono što im pristigne na e-mail od strane nalogodavaca, dr. Demirović i dr. Biloglav su u ovom slučaju prije svega poštovali čl. 1. st.1. Kodeksa koji kaže: „Liječniku je časna obveza svoje životno usmjerenje i struku posvetiti čovjekovom zdravlju”…, pa i u slučajevima kad pravovremena informacija doprinosi očuvanju zdravlja.

Stoga, svim slobodnim ljudima, liječnicima, medicinskom osoblju, predstavnicima medija te ostalima kojima je stalo do prava na drugo i drugačije mišljenje upućujemo poziv da se pridruže ovom skupu podrške i pokažu kako je vrijeme progona uglednih članova našega društva relikt povijesti, a ne praksa koju želimo gledati u budućnosti.

Znanost bez slobode mišljenja pretvara se u religiju bez moralnog kompasa i zato dođite u utorak, 14. lipnja 2022. u 13 sati ispred zgrade Hrvatske liječničke komore!”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...