Splićani umjesto na izbore radije otišli na plažu; Potres “zatvorio” birališta, Puljak u velikom vodstvu…

Splićani su na prijevremenim lokalnim izborima u nedjelju birali gradonačelnika među devet kandidata te 31 gradskog vijećnika s 11 kandidacijskih lista. Prema rezultatima DIP-a u 22 sata, nakon obrađena 153 od 163 biračka mjesta, Puljak dobiva 49,10 posto glasova, drugi je Đogaš s 25,29 posto, izvještava N1.

“Građani Splita su odlučili, izabrali su red umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti, javni interes i borbu za javni interes i sve što smo nas trojica i naš tim radili”, rekao je Ivica Puljak i zahvalio Splićanima, zamjenicima i ostalima.

“Ovo je važna pobjeda za građane i sve nas. Pobjedu, ako ostanu rezultati, nadam se da ćemo potvrditi u drugom krugu, ostvarili smo veliku pobjedu i u Gradskom vijeću i sad ćemo imati većinu za sve projekte koje smo obećavali, sve ćemo to moću zaista napraviti. Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Splita, drago nam je da smo dobili ovako veliku podršku.”

O izlaznosti je rekao: “Izlaznost je mala u apsolutnim brojevima, ali kad pogledate izlaznost onih koji su nam dali glas, bila je velika i ovime se srušio mit o izborima da mala izlaznost ne odgovara malim strankama.”

“Ako ostanu ovakvi rezultati, imat ćemo drugi krug za 15 dana i potvrdit ćemo pobjedu”, dodao je odgovarajući na pitanja novinara.

O eventualnim koalicijama za većinu u Gradskom vijeću Puljak je istaknuo ono što je i ranije govorio: “Pružit ćemo ruku onima kojima je Split važan, to nisu ni Kerum ni HDZ, pružit ćemo ruku da budemo partneri. Prvi potez će biti da točno u podne sazovemo sve pročelnike, direktore gradskih tvrtki itd. i predočimo im planove za razvoj u idućim godinama.”

Netom po zatvaranju biračkih mjesta, oko 19.10 sati EMSC ja zabilježio potres jačine 2.3 po Richteru, 14 kilometara sjeverno od Splita.

Epicentar mu je bio na dubini od 15 kilometara…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...