Suradnjom JVP Zadar i AGRRA-e na EU projektu, postrojbi je donirana komunikacijska oprema

U sklopu projekta E-CITIJENS Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar darovana je oprema u iznosu 63.275,00 kn. Oprema uključuje komunikacijske jedinice za bežičnu komunikaciju tijekom misija te računalo. Sam projekt sufinanciran je iz programa Interreg Italija – Hrvatska  u kojem budžet Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije iznosi 220.000,00 Eura.

Opći cilj projekta E-CITIJENS je jačanje kapaciteta hrvatskog i talijanskog sustava civilne zaštite kako bi se smanjio rizik od prirodnih katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem, uz pomoć naprednih alata za upravljanje hitnim situacijama temeljenih na društvenim mrežama.

U projektnim aktivnostima sudjelovali su voditeljica projekta Agrra-e Martina Friganović-Šimunov i pomoćnik zapovjednika postrojbe JVP Zadar Ante Lončar koji su svojim angažmanom zaslužni za ovaj hvalevrijedan paket opreme koji će zasigurno olakšati izvršavanje zadaća na terenu.

Ova oprema je rezultat suradnje između dvije ustanove te nam predstavlja dodatan poticaj za suradnju sa ostalim subjektima javnog prostora na što ćemo staviti naglasak u narednom razdoblju, kazao je ravnatelj AGRRA-e Ivica Pintur.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...