Svježi i ugodni: Donosimo sedam najpopularnijih parfema za ovo ljeto

Ljeti volimo nositi laganije, vedre i osvježavajuće parfeme i toaletne vode koji su nenametljivi, a opet primjetni.

Zbog vrućina važno nam je da nisu preteški niti prejaki, a takvi su i mirisi koje smo izdvojili, a koji nose titulu najpopularnijih ljetnih mirisa.

Možda se među njima nalazi i vaš mirišljavi favorit za ljeto.

Chanel “Chance Eau Fraîche”

Svježa i cvjetna toaletna voda čije žive, energične note utjelovljuju radost i nove prilike koje nikada ne smijete propuštati, baš kao što ih nije propuštala ni Coco Chanel. Čiste note citrusa i mošusa ove nenametljive, a opet primjetne vode prve će vam privući pažnju.

Nakon što iščeznu, oduševit će vas pojava skladnog mirisa svježeg cvijeta zumbula i jasmina. Očaravajuća mirisna simfonija završava kombinacijom drva, jantara i vetivera.

Dolce & Gabbana “Light Blue”

Vrlo popularan ljetni miris koji svojom šarmantnom ležernošću podsjeća na povjetarac, to je cvjetno-voćni miris sicilijanskog ljeta. Sočne i vlažne note limete i čempresa bude asocijaciju na šumu na morskoj obali.

Miris koji se opisuje kao radost života i kojim dominiraju citrusni plodovi i jabuke sadrži sicilijanski limun, jabuku Granny Smith, zvončice, jasmin, bambus i bijelu ružu.

Juliette has a gun “Vanilla Vibes”

Parfem koji donosi fuziju dviju suprotnosti: tople prirodne vanilije i svježe morske soli koja vaniliju prenosi u mineralnu dimenziju. Vanilija iznenada postaje atmosferičnija, elegantnija, izraz senzualne, moćne i slobodne ženstvenosti.

Vanilla Vibes mirisna je himna pustolovini i slobodi. U gornjoj noti nalazi se cvijet soli (morska sol), u srednjim notama osvajaju apsolut orhideje i prirodni apsolut vanilije, dok bazu čine tonka, apsolut benzoina, apsolut sandalovine i smeđi mošus.

Zara “Pink Flambé Summer”

Svjež i ženstven parfem koji će vas trenutačno teleportirati u zabavne i bezbrižne ljetne večeri, pa čak i kada nije ljeto. To je gurmanski miris u čijoj se gornjoj noti nalazi osvježavajuća mandarina, srednju notu čini sočna dinja, dok je bazna nota zaslađena pralinama.

Tom Ford “Rose Prick Eau de Parfum”

Chypre cvjetni miris oštrih i romantičnih nota za žene i muškarce. Gornje note čine kineski papar i kurkuma, srednje su majska ruža, bugarska ruža i turska ruža, dok u baznim notama pronalazimo pačuli i mahune tonke. Luksuzni parfem dolazi u zagasito ružičastoj mat bočici u obliku šahovske figure te obrađuje notu ruže na sočan i bogat način.

Hermès “Twilly d’Hermes Eau Poivree Eau de parfum”

Ovaj chypre cvjetni miris opisuje se kao papreni duh Hermès djevojaka. Hermès djevojke plivaju sretno protiv struje, postavljaju vlastiti tempo, pronalaze sasvim novi ritam. Za njih sam zamislila novi aspekt u znak poštovanja prema njihovom mladenačkom duhu, kazala je Christine Nagel, Hermèsova parfumerka koja je osmislila parfem.

To je odvažan, drzak miris obojen živahnim ružičastim paprom u gornjim notama, nježnom ružom u srednjim notama i elegantnim pačulijem koji čini bazu prvog flankera Twilly parfema koji je predstavljen 2017. godine. Miris je pikantan, cvjetni i drvenast.

Versace “Yellow Diamond”

Čist, transparentan i živahan cvjetni miris, svjetlucav i intenzivan kao žuta boja, a luksuzan i ženstven poput dijamanta. Kompozicija se otvara iskričavom svježinom citrona, bergamota, nerolija i šerbeta kruške. U srcu su smješteni prozračni cvjetovi naranče, frezija, mimoza i lokvanj. Bazu čine amber, dragocjeni mošus i guaiac drvo.

Nakon prethodnika Crystal Noir i Bright Crystal, Yellow Diamond predstavlja svojevrstan prelazak s kristala na dijamant u Versaceovoj liniji parfema, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...