Taman smo ispratili asfaltiranje Matoševe, kad evo nam novog kopanja u lipnju! Ispred ‘Zrilićevih zgrada’ prašina i znakovi za obilazak

Nikad interes javnosti nije bio veći za jedan komunalni problem, od onog asfaltiranja ulice Antuna Gustava Matoša na Puntamici.

Na kraju smo došli do apsurdnog stadija da pratimo svaki pokret strojeva i aplaudiramo nad svakom novom obavijesti vezanom za nastavak radova. Nedostajale su još samo kokice i eto nam scenarija za balkanski film godine.

Usnuli smo zimski san, kroz godinu se nije radilo ništa, pa se dovršetak projekta protegnuo duboko u lipanj. No, da baš sada ne cjepidlačimo, iako nije službeno puštena u promet, ulica je dobila prvi sloj asfalta svom svojoj dužinom, pa je promet (napokon!) manje, više nesmetan.

No, samo što je splasnuo hajp oko projekta godine, buka dopire iz ‘susjedne’, ulice Vladana Desnice.

Strojevi, kopanje, prašina, preusmjeravanje prometa… Opet isti scenarij. I to u ulici gdje su smještena čak dva hotela – Prezident i Marinko, privatni apartmani, ali i – ‘Zrilićeve zgrade’.

Lipanj je, direktor Turističke zajednice hvali se povećanjem broja dolazaka od 110 posto naspram prošle godine.

Turiste smo u nedjelju zatekli kako bez majica, sa šugamanima preko ramena, koračaju preko prašnjavog gradilišta put plaže. Prljavštinu s raskopane prometnice poklopila je gusta naoblaka i prizor je izgledao kao iz filma apokalipse.

Oni koji će argumentirati da sezona radova nije obustavljena, neće biti u krivu. No, valjda kao morska destinacija, u kvartu s najviše plaža i hotelskim kompleksom, možemo strateški planirati radove.

Logično je i da se prve dovršene luksuzne zgrade u režiji Grge Zrilića i Milana Bakovića trebaju spojiti na postojeću komunalnu infrastrukturu, ali interesantno je, a ne bismo pogriješili ni da kažemo suludo, kako se u zemlji s blagom klimom koja nakon korona pauze zaziva svakog gosta, baš svaka nužnost događa u turističkim mjesecima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...