Traži se ostavka Antonija Vučetića na Viru: “Novoformirana većina pokrenut će val promjena”

Danas je novoformirana većina u Općinskom vijeću Općine Vir na novinskoj konferenciji ispred općinske Uprave informirala medije i javnost o promjenama koje su uslijedile nakon što su, do jučer vladajući, izgubili većinu.

Time su stvoreni čvrsti preduvjeti za stabilnu koaliciju većinom oporbenih vijećnika te smo su zajednički dogovorili i budućeg, novog predsjednika Općinskog vijeća.

Na novinskoj konferenciji su istaknuli kako očekuju da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić podnese ostavku obzirom da nema natpolovičnu podršku vijećnika, a to očekuju i od Rajka Radovića, dosadašnjeg potpredsjednika.

“Promjene u odnosu snaga u virskom Općinskom vijeću ne znače nove izbore niti ih zazivamo. Naš zajednički stav je da je su žitelji Vira u proteklim godinama neodgovornog vladanja već izgubili previše dragocjenog vremena, novaca i energije, što se moglo usmjeriti u boljitak našeg otoka. Prema tome, novoformirana većina pokrenut će val promjena s ciljem poboljšanja kvalitete života na Viru, a kako imamo stabilnu većinu, držimo da ćemo u naredne tri godine mandata koliko je preostalo, moći realizirati određene projekte koji su godinama bili na čekanju zbog političkih smicalica struktura koje i dan danas predvodi „posebni savjetnik“ Kristijan Kapović. Marino Radović je načelnik Općine Vir koji je dobio najveći broj glasova na lokalnim izborima prošle godine i tu činjenicu uvažavamo. Ne zazivamo njegovu smjenu već očekujemo da se, lišen balasta dosadašnjih nalogodavaca, okrene radu i žiteljima Vira. Ukoliko i dalje bude više davao na važnosti Kristijanu Kapoviću i još nekim „povlaštenicima“, a interese Vira nastavi stavljati u drugi plan, zahtijevat ćemo od njega da podnese ostavku”, istaknuli su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...