Trijumfalno iz Omiša! Tri zadarske dječje klape, “Benja”, “Feral” i “Tramontana”, briljirale na Festivalu dalmatinskih klapa!

U subotu, 11. lipnja na Trgu kralja Tomislava održana je Prva smotra dječjih klapa – nova kategorija natjecanja na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Smotra je održana u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Osnovne škole Josip Pupačić Omiš i Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

Klapsko se natjecanje odvijalo u dvije kategorije. Od ukupno osam dječjih klapa čak su tri zadarske klape nastupile u dvije kategorije, u kategoriji A – osnovna škola (12-14 godina), dječja klapa Benja i njihova mentorica, prof. Marija Vičević osvojila je prvu nagradu. Također, prvu nagradu u kategoriji B – srednja škola (15-18 godina) osvojile su dječja klapa Feral i njihova mentorica, prof. Iva Mustać Klarić te dječja klapa Tramontana i njihova mentorica, prof. Nada Smoljan. Klapu Benja čine jedanaest učenika Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, klapu Feral sedmero učenika iz Gimnazije Vladimira Nazora i klapu Tramontana šest članica mješovite klape Baliniera s otoka Ugljana i Pašmana.

Klapama i njihovim voditeljima u obje su se kategorije dodijelile diplome za sudjelovanje te diplome i plakete za osvojene nagrade. Iskrene čestitke našim nagrađenim klapama i njihovim voditeljicama na iznimnim uspjesima i dosadašnjem ustrajnom radu! Veliki – Bravo, za “mali” klapski Zadar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...