Turistička “zbunjoza”… Jesu li u Hrvatskoj krovovi crveni zbog komunizma? Gdje je ta pustinja – Blaca?

Dnevnik.hr donosi nam 5 zabluda o Hrvatskoj koje su na rubu pameti…

Na brojnim mjestima u Hrvatskoj, a osobito u Dubrovniku posjetitelje očaraju crveni krovovi, a neki od njih zaključe da boju duguju nasljeđu komunizma.

„Čuli smo da imate u moru opasne životinje pa nas zanima kako se možemo zaštiti od njih? Jesu li otrovne? Koliko su brze? Izgledaju kao ježevi, samo žive u moru. Navodno plivaju po plićaku i bodu kupače. U novinama smo pročitali da ako nas ubodu moramo još jače stati na bodlju“, zabrinuli su se turisti sa sjevera Europe prilikom dolaska na more…

Nadamo se samo da tekst s opasnim savjetom u njihovoj zemlji nije pročitalo mnogo ljudi, odnosno da će shvatiti da nabijanje na bodlje ne donosi ništa dobro.

Komunizam na djelu?

Na brojnim mjestima u Hrvatskoj, a osobito u Dubrovniku, posjetitelje očaraju crveni krovovi, a neki od njih zaključe da boju duguju komunističkom nasljeđu. Pouzdamo se u turističke vodiče koji će ih razuvjeriti.

Lijepa mala Hrvatska

U usporedbi s američkim ili europskim divovima Hrvatska je majušna, ali to ne znači da se može organizirati jednodnevna autobusna tura od Opatije do Dubrovnika koja uključuje razgledavanje slapova Krke i Mljeta, a da svima bude lijepo i ugodno. Molba za poludnevni izlet iz Rovinja od Postojne do Opatije također je poprilično ambiciozna – a takvi zahtjevi nisu rijetkost. Turističkim djelatnicima potrebno je ponekad i nešto više vremena na objašnjavanje kako se takva razgledavanja jednostavno ne isplate.

Nema do paprenjaka

Da je posluživanje paprenjaka u zrakoplovima dobra ideja, dokazuje i molba jedne Amerikanke koja je nakon slijetanja tražila gdje može kupiti još „najvažnijih i najukusnijih hrvatskih kolača“. O ukusima se ne raspravlja, ali treba i drugima dati priliku.

Gdje je nestala pustinja?

Među simpatičnim zaključcima zasigurno je i onaj da reklamiramo nepostojeću pustinju. Kako smo doznali, u Pustinji Blaca na Braču nije rijetkost da se turisti dovezu autom pa i ne zavire u nekadašnji dom pustinjaka jer su razočarani činjenicom da Hrvatska nema svoju Saharu na Braču.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...