U ulici iznad MIOC-a teško ozlijeđen učenik i 39-godišnji vozač; Imao je alkohola, prilikom kočenja udara u pješaka

Oko 16.40 sati u Zadru na raskrižju Ulice Vatroslava Jagića i Ive Vojnovića dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni 39-godišnji vozač motocikla i maloljetni pješak.

Sumnja se da je do nesreće došlo na način da vozač motocikla, dolaskom do navedenog raskrižja nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i stanju vozila iz kojeg razloga nije mogao pravovremeno zaustavio motocikl, te uslijed takve vožnje, u kočenju prednjim dijelom motocikla udara pješaka, koji pada na kolnik kojim se kretao.

Vozač motocikla također, zajedno s motociklom pada na kolnik navedene ulice.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni pješak i motociklist prevezeni je u Opću bolnicu Zadar, gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.

Daljnjim policijskim postupanjem tvrđeno je kako je 39-godišnji vozač motocikla upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0,57 g/kg, bez položene odgovarajuće kategorije te je odbio test na droge, dok je za motocikl utvrđeno kako je istekla važeća prometna dozvola.

Protiv vozača motocikla biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...