U Zadru ostaje vedro, more između 22 i 26; U ostatku zemlje – prvo toplinski val pa opet promjena vremena

Ljeto na sjevernoj polutci obilježeno je toplinskim valom nad Europom koji već dva tjedna podržava stabilno suho i vruće vrijeme, donosi N1 vremensku prognozu Bojana Lipovšćaka.

Jugozapadno visinsko strujanje premjestilo je vruć saharski zrak nad europsko kopno gdje se formirao jezik toplog zraka koji se sporo premješta se prema istoku. Nad našim krajevima temperatura zraka raste, a vrhunac toplinskog vala očekujemo iduči tjedan.

Hladan nestabilan zrak s Atlantika vrlo sporo prodire nad europsko kopno sa zapada i kao oslabljena hladna fronta utjecat će na vrijeme u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti u utorak i srijedu.

Sutra sunčano i vruće. Očekujemo toplo jutro s temperaturama zraka iznad 20°C. Oko podne i poslijepodne vrlo slab razvoj dnevne naoblake u planinskim krajevima unutrašnjosti. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti do 36°C, a na Jadranu oko 34°C. Na Jadranu će poslijepodnevni maestral donositi osvježenje.

U utorak navečer i u srijedu u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kratkotrajna brza promjena vremena povezana s prolazom oslabljene hladne fronte sjeverno od Alpa. Temperatura će pasti samo za stupanj ili dva, a od četvrtka se nastavlja stabilno sunčano i vruće vrijeme…

Na srednjem i južnom Jadranu će se cijeli tjedan zadržati sunčano i vruće vrijeme uz vjetrove dnevne cirkulacije i poslijepodnevni maestral. Temperatura mora ugodna za kupanje i mjerimo od od 22 do 26°C. Oprez: UV indeks je vrlo visok te preporučamo upotrebu sredstava za zaštitu od sunca.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...