Vele Čubrić: “Dat ću 5 tisuća eura za spas KK Zadra, ali ne vjerujem da će i drugi to učiniti”

Poznato je kako je Aco Petrović pokrenuo inicijativu prikupljanja novca za spas Cibone, koja je na korak do stečaja. Petrović poziva 2 tisuće onih koji su u stanju uplatiti po 5 tisuća eura, izgleda da će Acina akcija uspjeti, uplate idu brzinskim ritmom. Cibona i Zagreb mogli bi tako i prije sutrašnjeg sudnjeg dana “D” odahnuti, da se izbjegne stečaj! Nezavidna financijska situacija je i u KK Zadar, sutra će se na sjednici Gradskog vijeća raspravljati o dodjeli kredita od navjerojatnije 3 milijuna kuna. Međutim, razgovarali smo s bivšim košarkašem Zadra Velimirom Čubrićem (84), koji je za Zadar nastupao od 1957. do 1966. godine. Vele je Acin pokušaj za spas Cibone ocijenio smiješnim, ali se i osvrnuo na moguću sličnu inicijativu od svih koji vole KK Zadar i u našem gradu.

Vele, Acina akcija za Cibonin spas je krenula?

Evo, taman si me uhvatio dok kupujem malo cvijeća na tržnici, nakon čega idem u Petrčane. Ma pusti Acu, on je glumac u rangu Toma Cruisea, lako je njemu k…u svirati! Bio je Aco u Brazilu, bio je amo, tamo, ima on šoldi, uostalom, to njemu sve pravi reklamu.  Aco kao Aco se uvijek pravi važan, on može dati 5 tisuća eura za spas Cibone, ali neće pronaći ostale ljude koji bi isto tako dali taj iznos novca. Lako je Aci davati šolde kad je imao 100 tisuća eura dok je bio trener KK Zadar.

Mislite li da bi inicijativa slična Acinoj mogla zaživjeti i u našem gradu, kako bi svi koji vole KK Zadar pomogli klubu?

Ja mogu dati 5 tisuća eura!  Bilo bi dobro to pokrenuti, pa da svi koji vole KK Zadar pomognu. Evo, ja nikada nisam dobio 5 tisuća eura od kluba, ali dao bih taj novac! Iskreno, ne vjerujem da bi još netko od bivših igrača KK Zadar na ovakav način mogli pomoći. Siguran sam u to da svatko od nas bivših igrača ima taj iznos od 5 tisuća eura, ali teško će ih dati u klub.

Znači teško?

Slušaj, danas je došlo takvo vrijeme da ljudi teško pomažu, to je u Hrvatskoj nemoguće. Ne može jedan penzioner dati šolde u KK Zadar, isto tako i radnici kojima su propale firme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...