Veliki uspjeh zadarskih “Gestica”; Ulazak u finale Trepsa sa čak dvije koreografije

Plesna udruga Gesta sudjelovala je na 17. Plesnim susretima u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu tijekom svibnja i lipnja. Veliko je to i najstarije natjecanje kod nas na koje stižu doslovno, svi ansambli iz Hrvatske koji se bave izvedbenom umjetnošću. Natjecanje je trajao 4 tjedna i podijeljeno je po kategorijama.

Gestice su ostvarile izuzetan uspjeh ulaskom u samo finale. Između 45 prijavljenih koreografija, čak dvije koreografije iz Geste ušle su među 15 najuspješniji. Koreografije Čudovišta skupine M6 i koreografija Lazy song skupine S5, su ostavile snažan dojam na žiri koji je dao zeleno svjetlo za prolazak dalje. Finale je zakazano za studeni.

Ne mogu opisati ponos i sreću nakon što smo primili ove sjajne vijesti. No, moram naglasiti da su Gestice bile izuzetno vrijedne, predane i fokusirane na zadatak, stoga je uspjeh bio neizbježan. Prije izlaska na pozornicu svim skupinama kažem isto – uživajte! To je jedino što je opipljivo vizualno i energetski i to je uvijek nekako dobar poticaj za djecu. Naravno, trema uvijek postoji, ali stručni ocjenjivački sud ne gleda možda koju greškicu. Pozornost se pridaje orginalnosti/kreativnosti koreografije ,izvedbi i uvježbanosti skupine i naravno umjetnički dojam.

Ovo je definitivno šlag na kraju sezone i dobar motiv za dalje uz pples,pokret i pozitivu koja se uvijek širi našom Gestom, kazuje umjetnička voditeljica Nena Jurišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...