Veliku izložbu živih paukova i škorpiona iz Slovenije pogledajte do 20. rujna u Gradskoj loži

Velika izložba živih paukova i škorpiona, podrijetlom iz privatne zbirke Saše Čotara iz Slovenije, otvorena je u petak, 10. lipnja 2022. godine u Gradskoj loži.

Na izložbi je predstavljeno 60 različitih vrsta paučnjaka iz cijelog svijeta, od Amerike, Afrike, Europe, Azije do Australije. Neće nedostajati tarantula, crnih udovica i škorpiona. Izložene su raznolike vrste mnogih tarantula, uključujući najveće vrste pauka na svijetu i mnoge ugrožene vrste pauka,  patuljaste vrste tarantula te razne vrste zloglasnih crnih udovica iz različitih dijelova svijeta.

Paukove prate i škorpioni, pa tako ne nedostaje ni najveće, a ne najotrovnije, jer je moguće vidjeti pet najotrovnijih vrsta na svijetu, među kojima je i najopasniji indijski crveni škorpion.

Posjetitelji se mogu upoznati s općim karakteristikama ovih životinja putem edukativnih plakata, a svaki terarij opremljen je i podacima o specifičnim karakteristikama svake vrste.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 20. rujna 2022. godine, a radno vrijeme Gradske lože je svakim danom od 10 do 22 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...