Veljko Petranović bez – dlake na jeziku: “U KK Zadar bit će bolje onda kad se magarac popne na trešnju!”

Veljko Petranović (63) bivši košarkaš Zadra, bez dlake na jeziku osvrnuo se na stanje u klubu. Veljo živi u slovenskoj Polzeli, trenutno je zauzet s obnovom svojih trgovina, ali nije mogao a da ne progovori o stanju unutar kluba, nije mu drago što klubu u kojem je ostavio mladost nikako da krene nabolje.

Veljo, pratiš situaciju u KK Zadar u kojeg ulaze Policija i DORH?

– Pratim pomalo situaciju koliko mi obveze to dozvoljavaju, naime, imam trgovine koje moram ofarbati, nemam baš puno vremena. oni koji su postavili te ljude u klubu neka i odgovaraju. Neka policija uđe u klub, neka pokažu sve, imenom i prezimenom neka objave tko je kriv, takve treba kazniti, uz to ako se dokaže krivica, trebaju vratiti novac! Otkad su iz kluba otišli Birkić i Košta sve je otišlo nizbrdo. Što se mene tiče, najbolje je KK Zadar ugasiti i krenuti od početka, neka otiđu u stečaj! Dakle, volio bih da klub ode u stečaj i da se riješe dugova, jer tu nema kraja. Klub je opet dobio novce od Grada, ali to je pretakanje iz šupljeg u prazno, to je samo trenutno rješenje. Pitam vas, tko će to od sponzora ući u klub koji je u velikim dugovima, tko? Evo, i ja bih pomogao klubu s 5 tisuća eura, ali kome dati, pa da na kraju netko puni svoje džepove, i da taj novac ode u vjetar?!

KK Zadar je tvoj klub za kojeg si ostavio mladost i srce na parketu?

– Klub sam volio, zadnjih deset godina uopće ga ne volim, jer se promijenila struktura ljudi koja rade to što rade, i koji nemaju veze s klubom. Uopće ne pratim KK Zadar, kad vidim koje nesposobne ljude stavljaju u klub, naravno da me zbog toga nista ne zanima.

Ante Rubeša je predsjednik Nadzornog odbora?

-Pustimo ljude u NO da rade, pa ćemo vidjeti što će napraviti. Ako NO napravi nešto pozitivno, možda se i vratim u Zadar pogledati neku utakmicu, ali sada nema šanse da dođem. Moje mišljenje je da u KK Zadar teško da će biti bolje, bit će bolje onda kad se magarac popne na trešnju, što se kaže u mom kraju….

Kako provodiš umirovljeničke dane?

– Uživam s unucima, kupam se u bazenu, idem dosta u Istru. Prijatelj koji ima jedrilicu je nešto bolestan, kad se oporavi, navjerojatnije ćemo na jedrenje u rujnu u Vodice…

A kakvi su vam odnosi sa bivšim suigračima?

– Kad se vidimo pozdravimo se, malo se s kim čujem. Posljednji put smo se sreli u Zagrebu na druženju kod Duška Radovića Ježe, baš mi je drago bilo. Trebao sam doći i u Zadar, ali su me zaboravili pozvati. Jedini s kojim najviše kontaktiram je fizioterapeut Mladen Babić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...