Veronika Šokota srebrna na PH: “Nisam još sigurna hoću li ostati u AŠK Zadar”

18-godišnja Veronika Šokota, zadarska bacačica koplja osvojila je srebrnu medalju na PH za seniore u Karlovcu! Veronika, članica AŠK Zadar, bacila je hitac koplja (600 g.) 54,81 metara. Zlato je uzela olimpijska pobjednica Sara Kolak iz AK Kvarner Rijeka (60,50 m.), dok je treće mjesto osvojila Lucija Cvitanović iz AK Zagreb (54,40 m.)

Veronika Šokota iskreno je priznala kako do zlata nije mogla pored velike favoritkinje Sare Kolak, koja je jedna stepenica više u odnosu na nju.

Jako sam zadovoljna rezultatom, bilo je to jedno od mojih boljih natjecanja, stvarno je bila velika konkurencija. Bacala sam sa Sarom Kolak i bilo mi je to jedno veliko iskustvo. Nije bilo realno osvojiti zlato pored Sare, koja ove sezone ima osobni rekord od 62 metra, za očekivati je bilo kako će ona baciti hitac negdje oko te dužine. Sljedeće natjecanje koje me čeka je juniorsko PH 9. i 10. srpnja, potom Balkanijada 16. i 17. srpnja u Turskoj (Denizli), i na kraju SP za juniore u Kolumbiji (Cali) 1. kolovoza. Hoću li ostati i dalje u AŠK Zadar? Nisam još sigurna, odradit ću još ovu sezonu pa ću vidjeti. Zadovoljna sam kako me trenira profesor Predrag Saratlija, ali malo su nam uvjeti lošiji. Naime, treniram na igralištu Bagat, imamo nezgodne termine treniranja, i to oko 11 sati ujutro, svima je jasno kako se po tim vrućinama ne može trenirati, zaključila je Veronika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...