Vid Kučan brončani u Rumunjskoj, Marketin: “Vid je na ovom turniru stekao veliko iskustvo”

Vid Kučan, 14-godišnji član Boksačkog kluba Ares Zadar osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 63 kilograma, nastupivši za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na međunarodnom turniru u rumunjskom gradu Gheorgheni.

U polufinalu je Kučan poražen prekidom u drugoj rundi nakon nezgodnog udarca u trbuh, od domaćeg borca Roberta Alexandru Cucua.

Kučanov trener Nikola Marketin istaknuo je kako je bitno iskustvo koje je Vid stekao u Rumunjskoj.

Veliko je ovo međunarodno iskustvo za Kučana, sparirao je s ostalim reprezentativcima i radio zajedničke treninge. Vida očekuje i kadetsko EP koje je na rasporedu 15. kolovoza u turskoj Ankari, vrijedan je boksač koji je u Aresu posljednje tri godine. Uskoro ćemo u rad s mlađim uzrastima uključiti i sportskog psihologa Tonija Gautu, želimo time postići da naši momci jačaju mentalno, kako ne bi izgorili prije mečeva, te da znaju kako izbaciti negativne misli prije samih natjecanja. Trenutno u klubu imamo pauzu do 5. srpnja kad nastavljamo s treninzima, za početak ćemo raditi u teretani. Krajem srpnja idemo na četverodnevne pripreme u Mrkopalj, kratko je kazao Marketin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...