Vrijeme je za mirovinu: Ovi će modeli iPhonea najesen ostati bez nadogradnje na iOS 16

Dok najnovija verzija Appleovog operativnog sustava obećava brojne nove značajke, kao i svake godine do sad – neki telefoni će bez nje ostati. Evo koji modeli iPhonea neće dobiti nadogradnju.

Apple je na konferenciji WWDC objavio detalje vezeane uz njihov najnoviji operativni sustav iOS 16, uključujući i listu modela koji će se dati nadograditi, kao i onih koji neće. Da biste instalirali iOS 16 trebat će vam minimalno iPhone 8, što znači da će Apple više ili manje prekinuti podršku za iPhone 6S, iPhone 7 i izvorni iPhone SE.

iPhone 7 i SE su originalno izdani 2016. dok je 6S na police stigao 2015., što znači da su dobili skoro šest i sedam godina softverske podrške – što je zbilja puno i, napominje Tportal, više od bilo kojeg Androida. Samsung i Google su prošlih par godina radili na produljenju softverske podrške za svoje najskuplje modele i ona trenutno traje do pet godina.

Prvi iPhone SE nedavno je dobio moderniziranog nasljednika koji, pored jačeg hardvera, i dalje zadržava tipku Home. Ako imate iPhone koji podržava nadogradnju, novi iOS 16 možete očekivati početkom ove jeseni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...