Vrsaljko prelazi u Olympiacos, Grci podsjećaju: “Heroj je spasio život legendi”

Šime Vrsaljko prelazi u Olympiacos, a tim povodom grčki novinari sjetili su se dramatičnih događaja.

U tekstu pod naslovom “Vrsaljkovi refleksi spasili su život Fernandu Torresu” piše: “Nogometni svijet zaleđen je gledao kako se u užasnoj sceni pojavljuje heroj Šime Vrsaljko i spašava Fernanda Torresa.”

BN Sports podsjeća: “U životu je nekada dovoljno samo par sekundi da završi s kobnim posljedicama osim ako se ne nađe prava osoba na pravom mjestu u pravo vrijeme. Upravo to bio je Vrsaljko, ali on je kategorički odbijao pohvale da je heroj. Ističe da su to liječnici koji su vratili Torresa u život te da je on u tome odigrao samo malu ulogu. Ipak, činjenica je da u Olympiacos dolazi igrač koji je ovako hrabrim činom spasio legendarnog suigrača.”, podsjeća Index sport.

Sjetimo, užasavajući izrazi lica i šok zavladao je stadionom Riazor 3. ožujka 2017. u 85. minuti utakmice Deportiva i Atletica u La Ligi. Fernando Torres, slavni golgeter gostiju, nakon sudara sa suparnikom Alexom Bergantinosom beživotno je pao i glavom udario u travnjak.

Igrači obje momčadi nisu mogli niti gledati stravični prizor, u očaju su okretali glave od teško stradalog Torresa i plakali. Međutim, reakcija dvojice spasila je život njihovog suigrača. Atleticov kapetan Gabi i Šime Vrsaljko nisu plakali i bježali od Torresa, nego mu odmah priskočili u pomoć.

Istog trena su potrčali prema suigraču koji je bio u nesvijesti i započeli vaditi jezik iz grla kako se on ne bi ugušio. Torres je refleksno ugrizao Gabija, no on i Vrsaljko uspjeli su mu praktički spasiti život dok nisu dotrčale liječničke ekipe. Torres je zatim stabiliziran i na nosilima prevezen u bolnicu. Kasnije se javio porukom, a nogometni svijet je odahnuo.

“Torres se podvrgnuo CT-u mozga i lubanje i nisu pronađene nikakve ozljede. On je pri svijesti i lucidan”, objavio je iste večeri Atletico. Torres se nakon izlaska iz bolnice odmah obratio novinarima i priznao kako se ne sjeća kobnog trenutka, kada su mu praktički život spasili Vrsaljko i Gabi:

“Sjećam se svega do trenutka prije sudara. Međutim, nakon toga ne sjećam se ničega. Osvijestio sam se u kolima hitne pomoći i onda su mi ispričali što se dogodilo. Sad je sve u redu. Hvala suigračima na brzoj reakciji na terenu, liječnicima i igračima Deportiva. Također, hvala svima na porukama podrške.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...