Vučetić žestoko po HDZ-u i izboru Šime Erlića u Predsjedništvo stranke: “Dobio je najmanje glasova”

Izborom deset članova predsjedništva HDZ-a te 40 članova Nacionalnog odbora, usvajanjem izvješća predsjednika stranke Andreja Plenkovića o radu stranke od posljednjeg sabora, usvajanjem Programa te izmjena i dopuna Statuta, u subotu je zaključen 19. opći sabor HDZ-a.

Među deset članova Predsjedništva HDZ-a izabran je i Zadranin Šime Erlić.

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća, dao je svoj osvrt na događanja u vladajućoj stranci.

– Završen je 19. opći sabor HDZ-a. Izabrano je Predsjedništvo koje je moralo biti izabrano jer je, Plenkovićevom voljom, za 10 mjesta bilo 10 kandidata. Zanimljivo je da članovi nisu izabrani jednoglasno, a još zanimljivije je da je Šime Erlić, sin optuženika Novice Erlića, dobio najmanje glasova. Plenkovićev HDZ ne razlikuje se ni po čemu od Sanaderovog HDZ-a, osim po tome što je Kalmeta bio na samom vrhu Sanaderovog HDZ-a (to je, zbog problema s pamćenjem, zaboravio), dok je Šime Erlić na samom začelju Plenkovićevog HDZ-a pa, samim time, njegovo pamćenje ima dobru početnu osnovu budućeg zaboravljanja, osobito kada opet bude aktualna ona HDZ-u toliko vlastita sintagma – “stranka ne može biti talac jednog čovjeka”, napisao je Vučetić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...