Za majstoricu nema organiziranog prijevoza; Matulović i Čutura predviđaju rezultat: “Odlučit će sitni detalji!”

Večeras će biti poznato tko će biti novi prvak Hrvatske u košarci, odlučujuću petu utakmicu u dvorani Dražen Petrović s početkom u 19 sati igraju Cibona-Zadar. Očekuje se pune tribine i šest tisuća gledatelja, također i zadarski navijači će vjerojatno do kraja ispuniti zeleni sektor kapaciteta 740 mjesta. Put Zagreba Zadrani će uglavnom u vlastitom aranžmanu osobnim automobilima i kombijima, jer organiziranog prijevoza autobusima nažalost nema! To je žalosno što se nitko nije angažirao da se navijačima KK Zadar omogući prijevoz do Zagreba, da je bilo imalo volje od glavešina u Gradu to se moglo organizirati!

Utakmicu su najavili dvije igračke legende oba kluba, Zoran Čutura (60) iz Cibone i Ante Matulović (64) koji su oprezni u prognozama.

Prvi je komentar dao Zoran Čutura koji smatra kako je pritisak manje bitan i da prave momčadi moraju biti iznad toga.

Uvijek se govori o tom nekom pritisku, znate što ću vam reći, onaj tko ne može podnijeti pritisak, košarkom se ne treba niti baviti, to su šuplje priče. Bolje da onda igraju za pivu s ekipom iz kvarta, ako se ne mogu nositi s time. Činjenica je kako su večerašnji protivnici izjednačen, što i pokazuje razvoj situacije kroz cijelu sezonu. U majstorici će odlučivati neki sitni detalji, kao raspoloženost pojedinog igrača, poneko promašeno slobodno bacanje. možda i neka kriva sudačka odluka. Znam da su Zadrani nabrijani i da žele taj naslov, ali isto tako i Cibona želi osvojiti trofej, nemojte to zaboraviti. Kod igrača obje momčadi  sasvim sigurno postoje ti mentalni mehanizmi da se eliminira sve ono što se događa na tribinama i na samom terenu.

Riječ je uzeo legendarni bek Zadra Ante Matulović koji kaže kako Zadar ipak ima malu prednost.

Pritisak pobjede imaju i jedna i druga momčad, to je jedna utakmica, domaći teren manje vrijedi nego što je bilo u nekim ranijim utakmicama, zbog toga što večeras odlučuje samo jedna utakmica, popravnog više nema. Šanse su 50:50, možda bi malu prednost ipak dao Zadru radi iskustva igranja tih finalnih utakmica. Cibona ima nešto širi roster, u dosadašnje četiri utakmice pokazali su da imaju energiju i snagu, te dobro trčanje u leđa. Cibona ima i jedan nedostatak, a to je izuzetno loš odabir završetaka napada, naime, šutiraju bez ikakvog smisla i dosta naivno. Sve su finalne utakmice završene s malim brojem poena i s dosta nervoze i dosta promašenih šuteva, tako će vjerojatno biti i danas. Odlučivat će čvrste obrane, Cibona igra agresivno, Zadar mora igrati smireno i ne smije brati , mora nastojati uvesti Cibonu u naš ritam. Drago mi je da će navijači Zadra biti u velikom broju u Zagrebu, ali smatram ako će navijača Cibone ipak biti više na tribinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...