Zadar će primiti 30 djece koja su ostala bez roditelja ili domova u Ukrajini

Gradsku upravu jučer su posjetili predstavnici prijateljskog ukrajinskog grada Brovaryja, gradonačelnik Igor Shapozko sa suradnicima.

Primili su ih gradonačelnik Branko Dukić, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut te pomoćnica pročelnika za odgoj i školstvo Ivana Guglielmini.

Prije svega, dogovoren je prihvat 30 djece iz Brovaryja koji su u ratnim zbivanjima ostali bez roditelja ili bez domova u koje bi se vratili.

Do sada je u Brovaryju uništeno 2400 kuća, a poginulo je 180 stanovnika grada.

Djeca, u dobi od 6 do 17 godina boravila bi u Zadru oko mjesec dana s pratnjom obrazovnih djelatnika iz Ukrajine.

Grad Zadar na sebe je preuzeo obavezu osiguravanja smještaja, prehrane i osmišljavanja programa koji će djeci biti ponuđen kako bi se bili u mogućnosti oporaviti od pretrpljenog šoka.

U znak zahvalnosti Zadranima za do sada pruženu humanitarnu pomoć i podršku gradu Brovaryju i Ukrajini u borbi za slobodu, gradsko vijeće Brovaryja je donijelo odluku o preimenovanju jedne ulice u Zadarsku. Također, gradonačelniku Branku Dukiću uručeno je najviše priznanje grada Brovaryja, s tim da je on prva osoba ikad kojoj je takvo priznanje dodijeljeno.

Gradonačelnik Dukić izrazio je nadu da će rat u Ukrajini što prije završiti, a do tada će Grad Zadar i Zadrani i dalje biti na raspolaganju za pomoć stanovnicima Brovaryja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...