Žilavec o astronomskom računu za hotel: “U tom razdoblju nije bilo slobodnih smještajnih kapaciteta, a cijene su otišle u nebo”

Na jučerašnjem Gradskom vijeću izglasan je kredit za KK Zadar. Klub s Višnjika dobit će 3,7 milijuna kuna. No, više od toga, pozornost je privuklo izlaganje Ante Rubeše koji je vijećnicima pokazao dokumentaciju koja dokazuje kako je KK Zadar 38 noćenja za dvadesetak osoba u jednom zadarskom hotelu platio preko pola milijuna kuna.

Željko Žilavec priopćenjem se oglasio nakon spomenutih prozivki.

“Povodom objavljivanja računa za smještaj igrača KK Zadar i ponovnih optužbi od strane gospodina Rubeše još jednom ću objasniti okolnosti i činjenice vezano za pojedine poslovne odluke.

Riječ je o ljetu 2021. godine koje zbog tada važećih epidemioloških mjera nije obećavalo ništa dobroga. Prisjetimo se onih trenutaka kada smo sa strepnjom iščekivali korona kartu Europe i koliko dugo ćemo biti označeni crvenom bojom što je označavalo totalnu turističku blokadu zemlje. Bilo je pitanje hoće li još jedna turistička sezona propasti i hoće li uopće itko od turista doći. U tim okolnostima, na početku samog ljeta, bilo je slobodnih smještajnih jedinica i nije bilo potrebe ishitreno raditi rezervacije. Tada još nismo znali niti sastav ekipe/roster i zakazivanje ranih rezervacija jednostavno nije bilo logično.

Početkom kolovoza, odjednom kreće turistički stampedo izazvan situacijama u drugim državama, a pripreme za košarkašku sezonu kreću polovicom kolovoza. Turistički stampedo je doveo i do neočekivanog otkazivanja već unaprijed dogovorenih stanova za igrače te smo se našli u nezavidnoj situaciji. Nakon neuspjelih pokušaja pronalaženja slobodnih smještajnih kapaciteta u zadarskim hotelima naišli smo na razumijevanje dotičnog vlasnika hotelskog smještaja koji je otkazao već dogovorene aranžmane i prihvatio momčad KK Zadar koji su u tom trenutku trebali početi s pripremama. Još jednom ću naglasiti da u tom razdoblju nije bilo slobodnih privatnih ni hotelskih smještajnih kapaciteta, a cijene su otišle u nebo i do 300 eura za krevet.

Pored svega, morali smo pronaći i vrlo specifičan smještaj za igrače jer je hotel u više u više navrata poslužio i kao mjesto za samoizolaciju, pogotovo mlađih igrača koji su inače smješteni u đačkom domu. Oni su zbog korone i možebitnog kontakta sa zaraženim osobama morali biti u samoizolaciji te se nisu se mogli zadržavati u đačkom domu.

To su okolnosti, a da je prošle godine situacija bila normalna, kao i danas, najvjerojatnije bi i moja odluka bila drugačija. Nadalje, u nepunih pet godina moga mandata, nije bilo niti jedne afere niti situacije u kojima bi se klub našao prozvan na temu netransparentnog trošenja novca. Pokušavalo se na razne načine diskreditirati moj rad kao direktora kluba čak i iznošenjem sumnji i dovođenjem krim-policije u klub što se pokazalo kao „pucanj u prazno.“

Za razliku od nekih poslova kojim se ovi gradski vijećnici bave, ovi računi koje su spomenuli uredno su izdani i legalni su i morat će se prilagoditi tome.

Ovo prozivanje doživljavam kao još jedan pokušaj diskreditiranja mog imena, a na štetu samog kluba, jer nakon svega ne vidim i dalje razloga za moju smjenu. Život ide dalje. Prihvatio sam odluku, primopredaja je civilizirano izvršena i vrijeme je da se svi skupa okrenemo novim poslovnim izazovima. To naročito vrijedi za članove Nadzornog odbora koji su ujedno i gradski vijećnici pa su preuzimanjem kluba i preuzeli odgovornost za njegov rad i buduće rezultate.

S obzirom da je već kraj lipnja, krajnje je vrijeme da se okrenu budućnosti i počnu slagati stručni stožer za sezonu koja je pred vratima. Neka se prime posla i gledaju u budućnost. Čini mi se da im je ovo stvaranje alibija i bacanje pijeska u oči zbog panike i nesnalaženja u trenutnoj situaciji, a glavne odluke ih tek očekuju.

Meni je jako žao da se ne ističu i neke dobre stvari za vrijeme mog mandata, a to je da su se u nekim situacijama i uštedjeli određeni iznosi, ali tu priču nažalost nećemo čuti jer dotični nemaju interes da objave pozitivnu priču jer destrukcija je njihov moto!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...